От БФС отрекоха за среща с представители на Националния оперативен щаб

Даваме си сметка, че продължаването на футболното първенство е от голямо обществено значение, казват от там

Българският футболен съюз отрече информациите, че утре ще проведе среща с представители на Националния оперативен щаб, на която да бъде обсъдено как и кога може да бъде подновен сезона в Първа и Втора лига.

"Във връзка с тиражираната в медиите информация за „ключова среща за развитието на българския футбол“, насрочена за понеделник, 4 май, ръководството на Българския футболен съюз информира, че такова събитие не е предвидено за посочената дата", съобщиха днес от футболната ни централа.

:Експертната работна група към БФС, разглеждаща различни варианти за подновяване на футболните първенства на ниво Първа и Втора лига, продължава да подготвя алтернативи на спортния календар, които ще бъдат съобразени с решенията на Националния оперативен щаб и държавните власти за срока на извънредното положение на територията на Република България. Даваме си сметка, че продължаването на футболното първенство е от голямо обществено значение, затова и категорично заявяваме, че ръководството на БФС ще информира представителите на медиите и спортната общественост за всички решения, касаещи бъдещето на българския футбол", допълват от БФС. /БГНЕС