От офиса на Зеленски разкриха кога са научили за неочакваната визита на Байдън

Посещението е подготвяно в режим на голяма конфиденциалност

Посещението на Джо Байдън в Украйна се подготвяше дълго време, окончателно за него се разбра миналия петък, 17 февруари, каза Андрий Ермак, ръководител на кабинета на Владимир Зеленски.

Байдън пристигна в Киев на необявено посещение в понеделник и се срещна със Зеленски. „Не мога да ви кажа всички подробности, но мога да кажа, че посещението се подготвяше доста дълго време... Но миналия петък стана абсолютно известно кога ще се състои, след като разговаряхме със Съливан (съветник по националната сигурност – ред.) Посещението беше подготвено в режим на голяма конфиденциалност поради проблеми със сигурността, така че малко хора знаеха за него“, каза Ермак в ефира на телевизионния канал Рада.

В понеделник САЩ обявиха нов пакет от $460 милиона помощ за Киев. Съобщението за помощта съвпадна с необявената визита на Байдън в Киев. Съединените щати, малко преди посещението на Байдън в Украйна, са се свързали с Русия, за да бъдат изключени грешки,, които биха могли да доведат до пряка конфронтация между двете ядрени сили. Посолството на САЩ е уведомило руската страна за посещението. /БГНЕС