Отец Силвестър е в болница, след като разкри далавера с църковни земи

Има предварителен договор с частна фирма за прехвърляне собственост на 4000 декара край Бургас

Отец Силвестър

Отец Силвестър

В кордиологична клиника съм. Защо ли? Заради проблеми със сърцето.

От 26 години съм в клира на БПЦ. През цялото време служа и работя в режим „с трици маймуни ловя“, защото… Църквата е бедна и пари няма. Въпреки това не се спрях. С Божията помощ успях преди 17 години в нашия храм да въведа ежедневна Света Литургия. До тогава никъде в епархията никой не беше служил така. Православен център направих през 2000 година. През него минаха над 1500 човека… безплатно. Не ми се иска да се спирам на другите неща, които правих през годините…

Проблемите ми започнаха през януари тази година. С брат ми попаднахме на много смущаващи документи. Някакъв проект за предварителен договор между Митрополията и частна фирма за прехвърляне собственост на 4000 ДЕКАРА земя край Бургас. Секретарят Вълкан Янев прави тази многоходова операция няколко години. Държи при себе си нотариални актове на хиляди декари църковни земи и тази информация я пази единствено за себе си в пълен разрез със закона и Устава на БПЦ.

Сега, във вторник, с екип от доблестни мъже и жени, успяхме засега да осуетим този пълен план. Но сърцето ми взе да се предава… Високо кръвно, аритмия… Не ме е страх от смъртта! Яд ме е на това беззаконие!

Вълкан трябва да си ходи, за да може да се случи нещо хубаво в тази епархия! Иначе гафът с КТБ, където Сливенска митрополия загуби над 1 милион лева, ще ви се стори като детска игра.

Това сподели пред "Сливен - днес и утре" отец Силвестър от клира на БПЦ.

https://slivensega.wordpress.com