Васил Терзиев назначи четирима нови заместник-кметове

Надежда Бачева, Надежда Бобчева, Никола Барбутов, Яна Генова

Васил Терзиев

Васил Терзиев

Надежда Бачева, Надежда Бобчева, Никола Барбутов, Яна Генова са новите заместник кметове на София, съобщиха от Столичната община. До началото на декември ще стъпят в длъжност още няколко заместник-кметове на ключови управленски ресори.

Надежда Бачева е заместник-кмет в направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“. Тя е завършила СУ “Св. Климент Охридски“ с профил социална психология. Работила е като заместник-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

Заместник-кметът в направление „Зелена система, екология и земеползване“ е Надежда Бобчева. Тя е магистър по икономика със специалност финанси от УНСС-София, както и магистър по градско управление от Института по жилищна политика и градско развитие в Ротердам, Нидерландия. Тя е работила като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми. Освен това е обучител по специалност „Обучение и развитие“ по проекта „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Надежда Бобчева е работила и като директор в дирекция „Икономика и международни програми” към община Силистра.

Заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ е Никола Барбутов. Той има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas.

Никола Барбутов е работил в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Никола Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави.

Заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности“ е Яна Генова - магистър по история и теория на културата от СУ „Св. Климент Охридски“. Генова има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation - Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) - Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация "Гутенберг 3.0. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

От СО съобщиха и за направени номинации за заместник-кметове:

Никола Лютов – правен и административен контрол. Лютов е юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

Иван Матов - обществено строителство. Той е инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова - финанси и здравеопазване. Тя има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Иван Гойчев - дигитализация, иновации и икономическо развитие. Гойчев е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи. /БГНЕС