Отстранете Кошлуков! На мига! Демонстрира в ефир как се екзекутира журналистиката

Светослав Пинтев

Водещият на "Вяра и общество" Горан Благоев  хулел светците Александър Невски и Серафим Соболев, а това било "директно хулене на Бога",  както заяви генералния директор на БНТ Емил Кошлуков пред СЕМ. Така

поне се изяснява кого мисли за Бог

Истината е, че той днес направи показно как се удушват българските журналисти и медии по типичен соц. маниер, със захаросана демократична опаковка, вече 30 години,

с лъскаво въже 

Как се екзекутира журналистиката. По-правило се започва от най-добрите.  Новото е, че Кошлуков нареди подчинената му чрез Знаете Кой телевизия, която всички ние издържаме, да излъчва директно една средновековна по същността си разправа.

Без дори да му дойде на акъла да покани Горан Благоев да се защити в ефира на телевизията, за която е направил около 1000 пъти повече от Кошлуков. Ако последният въобще е направил нещо.       

Кошлуков говори за антикомунистическите си убеждения и антикомунистическото си минало, но в духа на

комунистическия началнически манталитет

Много характерен за него. Явно е дошло време журналистиката да се довърши...

Кошлуков зави, че „Вяра и общество” ще продължи да съществува в ефира на националната телевизия, а дали водещ ще е Горан Благоев, предстои да бъде решено. Едно авторско предаване...

"Доста страшни обвинения хвърляте срещу Горан Благоев, с много голяма част от тях не съм съгласна, искам само да отбележа, че не видях нито една секунда, в която вярата да бъде хулена в това предаване и това никога не е правено.

Беше изразено отношение към земните представители на църквата и как те боравят с държавни средства. Още веднъж моля, да се знае, че православието не е критикувано", заяви председателят на СЕМ Бетина Жотева по повод обвиненията наКошлуков към водещия на "Вяра и общество" Горан Благоев.

Да де , но това изявление е напълно безсмислено.

СЕМ трябва да има механизъм,

по който да отстрани такива шефове на държавни медии като Кошлуков на секундата. Иначе е съучастник в екзекуцията. А Кошлуков наистина обижда Бога с безсрамието си. Но трябва да бъде наказан не само от Него. Иначе няма нито вяра, нито общество! Отстранете го, на мига!