Паника в редиците на окупатора, изпращат подкрепление към Запорожко направление

По думите на Олег Жданов руснаците изтеглят последните си резерви от други посоки

снимка: БГНЕС/ЕРА

снимка: БГНЕС/ЕРА

Генералният щаб на руската армия реши да изпрати всички резерви към Запорожкото направление на фронта, за да се опита да спре настъплението на украинските отбранителни сили.

"Генералният щаб на руските войски използва последните резерви, те изтеглят войски от други посоки...", каза военният експерт Олег Жданов, цитиран от агенция УНИАН.

Според него въоръжените сили на Украйна продължават настъпателните операции, връщайки си територии стъпка по стъпка: „Ние не бързаме, постепенно... Най-важното е, че противникът е принуден да въвежда в битка все повече и повече резерви. Според нашите оценки не са останали толкова много от тези резерви."

Междувременно въоръжените сили на Украйна напредват в контранастъпателната операция, а руските войски се изтеглят, добави Жданов.

„Нашите войски уверено се движат напред и уверено задържат позициите, които са заели... Струва си да се каже, че рашистките войски отстъпват доста организирано, има отделни моменти на бягство, напускане на позиции, но като цяло изтеглянето на звената се провежда организирано“, каза Жданов на фона на продължаващата контраофанзива на Киев.

Председателят на комисията по отбрана на британския парламент Тобиас Елууд заяви, че в следващите няколко дни се очаква „голяма атака“ на Украйна в Донбас.