Партията на Касим Дал: Гласувайте по съвест

Да запазим силите си за предстоящите местни избори, се казва още в обръщението

Касим Дал, лидер на НПСД

Касим Дал, лидер на НПСД

Партията на Касим Дал "Народна партия свобода и достойнство" излезе с нарочна позиция по повод предстоящите европейски избори на 26 май. В нея те заявяват, че партията няма да участва в евровота, затова призовават техните членове и симпатизанти да гласуват по съвест.

Ето пълният текст на позицията:

„МОШЕНИЦИ НАВСЯКЪДЕ. ПОЛОЖЕНИЕТО Е БЕЗНАДЕЖДНО“
Тези думи написа в блога си малтийската журналистка Дафне Каруана Галиция малко преди да бъде убита на 26 октомври 2017 г. пред дома си. За България те са особено актуални, затова си позволяваме да ги повторим в нейна памет.

Уважаеми, учредители,
Уважаеми, членове,
Уважаеми симпатизанти

Приятели,
Информираме ви, че „Народна партия свобода и достойнство“ не участва в предстоящите избори за членове на Европейския парламент на 26.05.2019 г. Пропускаме изборите, защото бяхме предадени от така наречения (вече бивш) председател Орхан Исмаилов. 

Стеклите се обстоятелства ни дават прекрасна възможност да запазим силите си и да подготвим структурите на НПСД за предстоящите местни и вероятно парламентарни избори, които ни очакват до края на годината.

Като партия с ясно изразен, дясноцентристки профил, защитаваща преди всичко пътя на България в НАТО и Европейския съюз, ви призоваваме да не гласувате за партии като БСП, ДПС, тъй наречените „Петреоти“ (огради и паспорти), популистите от Воля или партии като ДОСТ, които се явяват на изборите с едничката идея да разбият десният вот или да добият дивиденти за хора с гнили задкулисни интереси. Липсата на доверие в политическата система в България води много хора до апатия и ниска избирателна активност. За съжаление точно това е целта на големите системни играчи – с ниска избирателна активност  да си разпределят повече депутатски мандати.

Приятели,

На 26.05.2019 г. отидете до избирателните урни и гласувайте по съвест, това ще направим и ние!"