За първи път от 10 години ще видят Доган на живо - ще води лично заседанието на ЦС на ДПС

Някои членове на ЦС ще го видят за първи път

Ахмед Доган

Ахмед Доган

На 17 ноември, когато ще е първото заседание на Централният съвет на ДПС след оставката на председателя Мустафа Карадайъ, ще е първата публична поява на Ахмед Доган.  Това обяви журналистката Валерия Велева, известна от десетилетия като близка до Доган, пред БНТ. 

Основният орган на партията ще види основателя и неин почетен председател на живо за първи път от 10 години, някои негови членове - изобщо за първи път. В ДПС ще се върне това, че лидерът е там, изслушва всички. Те го искат.

Сега в ДПС се изисква кандидатура, която да поправя щети. Тази кандидатура е Пеевски, заяви тя.

ДПС няма да е патерица на която и да е власт, а ще влезе във властта след следващите парламентарни избори, когато и да са те. Идеята на тази реконструкция и модернизация на ДПС е да стане втора политическа сила. И на тези местни избори тя стана, а това се случи, след като във втората част на кампанията Пеевски влезе активно в структурите, а Карадайъ беше изтеглен, посочи още Велева.

Принципът на Доган е никога да не клати лодката на държавата, коментира още журналистката. 

Няма важно парламентарно решение, под което да не стоят подписите на Кирил Петков, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Това станало с признанието на парламенарните сили на непреодолимата роля на ДПС и на Пеевски лично. Те приемат това не само като допустимо, но и като необходимо, смята Велева.