Пеевски: Комисията за контрол над службите не е свършила нищо от полза за хората

Питайте Бойко Рашков какво става с разследванията по негово време, каза още депутатът от ДПС

Делян Пеевски

Делян Пеевски

Нека да мине в зала проекторешението за промени в Правилника на Народното събрание, сега е минало просто в комисия. Ще коментираме след като мине в зала. Не може да предрешаваме решенията в зала.

Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след като на извънредно заседание в Комисията по правни въпроси беше гласувано и прието да бъде отнето председателството на „Възраждане" в Комисията за контрол над службите за сигурност.

„Проследете досега дали е свършила нещо тази комисия реално, което е в полза на хората. Нищо не е свършила", подчерта Пеевски.

Попитан как ще коментира думите на Бойко Рашков, който гласува против, председателят на ПГ на ДПС отговори: „Г-н Рашков най-малко има право да коментира, защото ерата на Рашков е на един мракобесен министър на МВР, който влачеше хора и ги извличаше от къщите им."

Пеевски заяви, че не иска да го коментира, като отбеляза, че Рашков има да отговаря на много въпроси.

„Не знам защо вие не ги задавате. Какво стана с неговия градинар и какво се случи с тези разследвания? Мисля, че трябва да започнете да задавате въпроси към българската прокуратура какво става с тези разследвания", обърна се той към журналистите.

Председателят на ПГ на ДПС призова да се каже къде са тези дела, защото, по думите му, обществото има въпроси. „А ние сме избрани от хората и аз задавам своите въпроси. Къде са тези дела, за които се говореше. Нищо не е съобщено. Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави и как го върши. Нали има нов подход? Имахме мракобесен главен прокурор в предишния, сега това ли трябва да продължи – да не се знае какво се случва. Ние искаме информация просто и ще зададем въпроси за това нещо", категоричен е той, като уточни, че те ще бъдат изпратени запитвания до и.д. главен прокурор Борислав Сарафов и към службите.

Председателят на ПГ на ДПС подчерта, че започват да питат по всички въпроси и всичко трябва да е пред очите на хората. „Тъмнината ще свърши. Ще има светлина, както казваше едно бау-бау. Е, нали го казах кой е цирковото куче, повече няма да го коментирам", каза още той.

Пеевски изрази надежда да „не се потулват касиерите, защото тепърва ще има новини за касиерите и ще питаме какво се случва с тях". „Казах ви, че има институция, тъмна институция, пълна с кеш, която в момента иска да създаде политически проект на базата на разграбването две години на държавата, едноличното диктаторско управление на Чирковото куче на Корнелия Нинова", заяви той.

Пеевски обясни, че за момента не са водени разговори кой ще е следващият вече постоянен председател на Комисията за контрол над службите за сигурност и дали от ДПС ще поискат този пост да е при тях. „Нека първо да го приемем и след това ще водим разговори с колегите", заключи той. /БГНЕС