Дипломати от руското посолство обгрижват осмия конгрес на Българския антифашистки съюз

Станка Шопова майчински обгрижва руските дипломати, а събитието е документирано от Николай Белалов

Станка Шопова майчински обгрижва руските дипломати, а събитието е документирано от Николай Белалов

Дипломати от посолството на Руската федерация у нас продължават да се месят демонстративно в българския политически и обществен живот. Поредната кремълска провокация бе регистрирана вчера на провелия се осми конгрес на така наречения Български антифашистки съюз (БАС). Той е приемник на тоталитарния Съюз на активните борци против фашизма и капитализма, защитавал десетилетия наред интереси на партизани-разбойници и техните ятаци и наследници.
Символично конгресът на БАС се провежда на 22 юни, деня в който Хитлер напада СССР. На първия ред с делегатите се оказват неслучайно двама руски дипломати, научи Faktor.bg от свои източници. Това са 

Наталия Киктенко и Максим Ерьомин, 

които дори получават и възможност за изказвания.
 Киктенко отговаря за образованието в Руския културно-информационен център в София, а Рьомин се занимава по линия на посолството със съотечествениците.  Това са поне привидните им ангажименти. Киктенко е в България още от времето на посланик Макаров, но е изключително близка с Еленора Митрофанова, работили са заедно в Россътрудничество в Москва. Според руски медии Киктенко е в дружески отношения и със съпругата на говорителя на Кремъл Песков. В София тя е едно от доверените лица на Митрофанова. Оцеля по време на голямата чистка на руски дипломати от края на юни миналата година, но скоро се очаква да си стегне куфарите за Москва, поради изтичане на мандата й.
Михаил Рьомин е от новите попълнения в посолството, а в пряката му работа вероятно влизат и членовете на Антифашписткия съюз, които Москва брои за свои съотечественици.
И двамата руски гости са се радвали на специалното внимание на Станка Шопова, номенклатура от времето на Тодор Живков и изявен агент за руско влияние у нас и на Евгений Белий, преизбран отново за председател на БАС.
Антифашисткият съюз е паразитна организация, която реално

 обединява интересите на деца и внуци на комунистическите разбойници и терористи, 

които след демократичните промени през 1989 г. се прекръстиха на антифашисти, за да замаскират убийствата и зверства по време на 45-годишното комунистическо тоталитарно управление. Независимо от метаморфозите си този съюз  и преди и сега е бил присъдружна организация на БКП/БСП. Настоящият председател Белий е член на орг отдела на „Позитано“ 20, както и председател на Районния съвет на БСП „Красна поляна“. Белий се слави като близък до Корнелия Нинова. Преди време заради нея влезе в ръкопашен бай с Кирил Добрев.
Конгресът на БАС, с участието на руски дипломати е поредното доказателство, че представящите се за родни антифашисти са обикновени 

болшевики, верни  съотечественици на Руската федерация

 Циничното в случая е, че става дума за подла колоборация с дипломати на държава мародер, терорист и насилник, която води мръсна война срещу свободата на украинския народ. Историци и изследователи класифицират днешната политика на Кремъл и Путин като нов нацизъм, а представящите се за антифашисти у нас са се превърнали реално в негови слуги и последователи.