Генерал Пачепа: КГБ и Андропов създадоха основите на ислямския тероризъм

Йон Михай Пачепа

Йон Михай Пачепа

От бактерията на марксизма-ленинизма съветските служби посяха вирусния щам на омразата към Америка

Терористичната операция на Хамас срещу Израел поставя отново на дневен ред темата за генезиса на ислямския  тероризъм и радикализъм. Faktor.bg припомня свидетелствата на руманския ген. Пачепа, който от години живее в САЩ.

Йон Михай Пачепа, който е офицер от най-висок ранг в разузнаването на бившия съветски блок, избягал на Запад, публикува книгата си "Дезинформация". От нея става ясно, че причините за ислямския тероризъм се крие в тайна операция на КГБ, започнала от 1970 г., пише Ехо России, позовавайки се на Daily Mail.

Юрий Андропов, който в продължение на 15 година е начело на КГБ, е изпращал стотици агенти и хиляди копия на рекламна литература в мюсюлманските страни, които да работят против САЩ и Израел.

До 1972 г., дезинформационната машина на Андропов е работила денонощно, убеждавайки ислямските страни, че Израел и Съединените щати искат да превърнат целия свят в една феодално владение на ционизма. За него ислямският свят е бил като блюдо на Петри, в кое КГБ може да посее вирусния щам на омразата към Америка, създаден от

бактерията на марксизма-ленинизма

Андропов оглавява КГБ само за няколко месеца преди Шестдневната война, в която съюзниците на СССР, Сирия и Египет претърпяват унизително поражение. Тогава следващият генерален секретар решава да отвърне на удара, подготвяйки палестински терористи в отвличането на самолети на израелските авиолинии El Al и организира атаки в Ерусалим.

Много по-изненадващо е, че Андропов е първият, който е разпоредил да бъде преведен на арабски "Протоколите на старейшините на Сион" – подправена пропаганда, с която са били подковавани агенти на тайната полиция на Русия, работили в Париж в края на 19 век.

Преди да избяга в Америка през 1978 г, където получава политическо убежище, Пачепа оглавява Службата за външно разузнаване (DIE) в Румъния, като взема активно участие в проекта на Андропов.

Пачепа казва, че "Протоколите" са станали основа на антисемитската пропаганда на Хитлер. КГБ е разпространила хиляди копия от тази измамна пропаганда в мюсюлманските страни през 1970 година.

Според спомените на разузнавача през 1972 г. неговата агенция DIE е установила, че КГБ е получило арабския превод на "Протоколите" и "документ", доказващи, че Съединените щати са ционистка държава. Задачата на Пачепа тогава е била 

тайното рекламиране на пропагандни материали в арабските страни

Пачепа споменава също, че по време на неговите срещи с колеги от унгарските и българските служби той е разбрал, че те също са ангажирани с разпространението на подобни пропагандни материали в посочените от КГБ арабски страни.

Освен това, генерал-лейтенант от Секуритате (държавните тайни служби на Социалистическа Республика Румъния) потвърждава, че в периода, когато и бил на работа в румънските разузнавателни служби,

КГБ тайно пое отговорността за 11 терористични нападения в Израел, включително атаката срещу летище "Бен Гурион", 30 май 1972 (когато 22 души са били убити, 76 са ранени) и експлозиите в Zion Square на 4 юли, 1975 в Йерусалим (когато има 15 загинали, а 64 са ранени).

Превод: Faktor.bg