Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България?

Нощните вълци на жълтите павета - подкрепят Радев, но компрометират протеста

Златанов на протеста пред президентството

Златанов на протеста пред президентството

Преди 2 дни младежът Петьо Гюдюлев поиска без режисура оставката и на президента Румен Радев от трибуната на Отровното трио пред президентството. Това предизвика бурни реакции и агресивното му сваляне от сцената. Един от най-активните защитници на държавния глава на първа линия се оказа не кой да е, а отявленият русофил, поддръжник на БСП и Радев, председателят на българските Нощни вълци на Путин- Денчо Златанов. Лицето му бе веднага разпознато на кадрите от бдителни участници в глобалната мрежа, а осветяването му на протеста е знаково, защото поддръжниците и пропагандаторите у нас на путиновата диктатура се оказаха неслучайно в първите редици на искащите да изметат мафията, да рестартират системата и да демократизират България. Притеснителното от тази нелепа случка е, че

никой от явните и неявни лидери на протестите не реагира, нито се разграничи от ноктите на "българските  вълци"

Денчо Златанов, нареден под знамето на Румен Радев до Копейкин, Мая Манолова, Таско Ерменков, Нинова, Еленко Божков, монтанския псевдо адвокат и младите и красиви, които носят плакати „Стига 30 години капитализъм”, се превръща в поредната лъжица катран в кацата с мед. Присъствието на подобни лица няма как да не компрометира порива на гражданите за справедлива съдебна система и прочистване от мафията.

dencho_zlatanov_bt.jpg

Златанов и компания в подкрепа на "Булгартабак"

Ако върнем лентата назад, Денчо Златанов се оказва част от интересен пъзел. Преди година той с Нощните вълци на Путин бе приветстван лично от кмета на София Йорданка Фандъкова пред храма „Св. Александър Невски”, без да стане ясно на какво точно дължат тази висока почест от зам.-председателя на ГЕРБ. По късно Златанов и българските му вълчета се оказаха

водачи на митинг в подкрепа на „Булгартабак”, тоест в подкрепа на депутата от ДПС Делян Пеевски

Журналистически разследвания сочат, че въпросният Денчо  изглежда „има общо и с мафиотските среди от началото на прехода и по-специално със застреляния през 2004 г. Дмитрий Минев-Руснака от СИК. Двамата са съдружници в “Лем 69” АД, създадено през 1995 г. заедно с Николай Маринов – Малкия Маргин и Мирослав Александров”.

 От гледна точка на днешните протести кашата става тотална – под юмрука на Румен Радев протестите искат да изметат мафията, припознавайки я в ГЕРБ и Борисов, а Пеевски, Доган и ДПС явно вече не са проблем за част от гневните. Не са проблем явно и руските зависимости, които търсят публичност чрез образа на българските "Нощни вълци".

dencho_zlatanov_radev.jpg

Златанов и вълците рамо до рамо с Румен Радев

Ето как активни наблюдатели във фейсбук коментираха появата на путиновите вълци на софийския протест:

Асен Генов, блогър: Момчето, поискало оставката на Радев, бе агресивно свалено от сцената не от друг, а от нощния вълк Денчо някойси... /председателя на българските Нощни вълци на Путин- Денчо Златановро финассирани/. 

Николай Ненчев, лидер на БЗНС: Линч на демократи с помощта на „Нощните вълци“
Отново сме свидетели как президентът Радев пакетира гражданския протест с опция за политическо лидерство. Опитът на Радев да се обвърже с протеста е жалка стратегия за прикриване на собствените му проблеми свързани с правосъдието и обслужва користни политически цели на задкулисието, изградило хибридния му образ. Поведението на Радев е в пълен синхрон с БСП и хибридногражданските структури, които се включват в протеста. Този факт не само че не може да бъде прикрит, но и става основание за нелегитимност на гражданската позиция като демократична. Свидетелство за това е публичният линч на демократ, осмелил се да поиска оставката на Радев от трибуната на протеста. 
Обезпокоително е, че този линч се е състоял с участието на „Нощните вълци“ и агресивните футболни агитки, които са белег за „присъствието“ на Васил Божков. Въпреки защитата от група граждани този случай показва, че има строга организация и санкции за тези които не говорят “правилните неща”. Това доказва дълбокият замисъл и намерение за подмяна на гражданските искания с чужди политически цели.
 Такъв тон и формат на протеста не позволява той да бъде наричан демократичен. 

Биляна Амбарева, Сан Фанциско: Как ще ги отстраним тия комунисти и ДС агенти, като се обединим с тях ли?! С Нинова, Мая и "възрожденеца" Копейкин?
Видях видеото на момчето, което поиска оставката на Радев. Докато ни баламосват, че това е протеста на завърналите се "млади, успешни и перспективни хора, които ще променят България" на младия човек му отнеха думата, щото не "мисли правилно", не иска "правилните" неща и се отклонява от партийната линия. 
Уж проблема на България е в това, че управляват комунисти, ченгета и агенти на ДС, ама на тях не можем да им искаме оставките, така ли?! Ако ГЕРБ са десния Twix, а БСП левия, защо на нас ни пречи само единия!? Е как ще ги отстраним тия комунисти и ДС агенти, като се обединим с тях ли?! С Нинова, Мая и "възрожденеца" Копейкин? И най-важното, как Хвърчилото, който беше издигнат от Корнелия с благословията на Решетников ще реши проблема? Пак ще ви припомня думите на Илияна Йотова към кандидата за президент Румен Радев на НС на БСП: „И най-малкото движение от ваша страна срещу тази партия няма да ви бъде простено!“ И така, отговорете ми ясно и точно КАК ще се отървем от комунистите, като се съюзим с тях?! Сега чета, че Радев вече бил готов и съставил служебен кабинет. Ама кои са хората в кабинета не казва, що така? Та си спомних за оня избранник на ДС, дето викаше "Вервайте ми!" и всички му поверваха, щото и той беше много честен.

Цветанка Андреева, политолог: Нощните вълци пътуват по пътя на победата на Кремъл и ще отнесат с 200 българския суверенитет в земята на Дугин, ако им позволим.
Нощните вълци на Радев/Путин са фенове на диктатурата. Повече от лоша компания са за демократичен протест! 
Преторианците на Путин – „Нощни вълци“ са емблема на авторитарния режим в Русия. Рекламните рокери на Кремъл участват в протеста на жълтите павета. Спорна е тяхната легитимност да участват в блокади в защита на Демокрацията. Откровена подигравка си е с гражданското общество, но на руския проект “Радев” – много му отиват. Но хибридните рокери на Путин едва ли имат просто ролята на пълнеж. Присъствието им и защитата на Радев е показател за пътя, по който България трябва да поеме след предвидената институционална дестабилизация. 
В името на демократичните ценности в България и Европа трябва да се припомни - руският рокерски клуб „Нощни вълци“ действа по националистически подбуди, подкрепя политиката на Кремъл в Крим и изигра важна роля при анексирането на полуострова от Русия. Тази анексия мобилизира целият цивилизован свят да даде отпор на инвазивната външна политика на Путин, а ние допускаме кремълските агенти на българските площади да претендират за реформи. Те са активирани да осигурят властването на Кремъл, чрез Радев, който също обяви, че Крим е руски. Защо тогава се учудваме, че българските вълци и Радев са рамо до рамо.