Няма никаква руска култура, литература, кино, живопис, театър и балет - има страна на изроди, мародери, изнасилвачи и убийци

Така освобождават орките на Путин

Така освобождават орките на Путин

Руснаците са диви същества, които нямат място в цивилизования свят!

Олена Пшенична, продуцент от Киев 

Всеки път, когато заговорите за великия руски балет,

 аз ще ви разказвам история за многократно изнасилваната жена пред очите на родителите си, след това ограбена от руските изроди - младата учителка от Бровари. За стотиците, а може хиляди изнасилени украински жени, често пред очите на невръстните им деца. За 15-16 годишните деца от Бородянка, изнасилени от докараните от руснаците кадировци. За телата на 5 момичета, изнасилени и захвърлени на пътя, за това отвратително “ще ги чукаме хохлушките”. Ето какво ще кажа в отговор за техния невероятен руски балет.

 Всеки път, когато ми говорите за великите руски композитори, 

аз ще ви разказвам за историята на момиченцето, пред очите на чийто брат в Мариуполското мазе е умряла майка им от глад, след чиято смърт са се крили още седмици от ракетните бомбандировки. За момчето от Гостомел, пред чиито очи руските войници са разстреляли баща му, след това опитали да убият и него, но той като по чудо оцелял. За момичето, което простреляли от упор в лицето. За момченцето, избягал с баба си с лодка, баба му потънала, а момчето е в неизвестност вече месец. Ето какво ще ви кажа в отговор за великите руски композитори.

 Всеки път, когато ми заразказвате за великата руска живопис,

 аз ще ви разкажа за разстреляните в гърба украинци в Макаровски район, чийто ръце са били завързване отзад от орките. За стотиците трупове на улиците в Буча, Ирпин и Гостомел! За масовите гробове в дворовете на къщите на мирните жители, които до идването на руските орки живееха мирно у дома си в 21 век. Ето какво ше ви отговоря за великата руска живопис. 

olena_pchenishna.jpg

Авторът

Всеки път, когато ми заговорите за великия руски театър,

 аз ще ви разказвам за историята на жена от Бровари, от дома на която руските орки са откъсвали металните керемиди. За танковете и БТР-и на “втората армия в света”, натрупани до върха с ограбеното от украинските домове. Крадени телефони, телевизори, компютри, перални, даже тенджери, килими, детски играчки и обувки - всичко, което са срещнали на пътя си тези пияни изроди. И след позорното си бягство в Беларус са направили аукцион за продажба на всичко ограбено от Украинския народ. Ето какво ще ви кажа в отговор за великия руски театър. 

Всеки път, когато ми разказвате за Великото руско кино, 

аз ще ви разкажа за жестоко разстреляните коне в конюшната около Киев, за измъчените от глад и жажда животни в зоопарк в Ясногородка. И максималното варварство - за убитото и изядено куче Алабай от обезумелите пияни руски орки. Ето ви отговор за Великото ви руски кино. 

Всеки път, когато ми разказвате за великата руска литература, 

аз ще ви разкажа за десетките и стотици прихванати разговори на руски войници с майките и жените им, в които освен цинизми и псувни няма нищо друго. Разговори, в които жените на пияните войници им поръчват какво да ограбят от украинските къщи. Разговори, в които майките им се смеят, когато синчетата им разказват, как другите военни изнасилват украинки. И ако от тези разговори махнат всички псувни, ще останат само: "здравей" и "чао". Ето какво ще кажа в отговор на великата руска литература. 

Повече няма никаква руска култура, литература, кино, живопис, театър и балет. Има страна на изроди, мародери, изнасилвачи и убийци. Диви същества, които нямат място в цивилизования свят! А “многострадалните” новоизпечени руски десидентчета в уютните апартаменти в Берлин, Лондон, Ларнака, Милано, Виена и други временни убежища, нека отиват по пътя на руския военен кораб(на хуй, б.р.). Гордо, носещи в потните си ръчички руската култура.

Б.Р. Текстът е публикуван на страницата на автора във фейсбук и "Украинска правда"

Превод: Оксана Горкина