Покровителства ли Столична община марша и призивите за убийства на левите нацисти?

Нацистки цинизъм

Нацистки цинизъм

Луков марш вече е в миналото – официално забранен, поне в този му скандален вид, в който го познавахме. Но обществото се изправя пред друг 

тежък проблем – марш на левите нацисти

 Той се проведе в София в събота, уж като шествие срещу Луков марш. Поддръжните, криеха гузно с маски лицата си и носеха плакати "Без нацисти по улиците ни", „Бъди като Виолета” или циничния плакат „Виолета праща поздрави”. Скандално е, че се възхвалява името на терористката Виолета Якова – един от физическите убийци на ген. Луков, изпълнила кървавата поръчка по нареждане на Москва. Всъщност посланията на тези активисти могат да бъдат разчетени единствено така: „Бъди убиец”, „Бъди терорист”, „Изпълнявай заръките на Кремъл”, „Всеки, който мисли различно го очаква поздрав, тоест куршум от Виолета”.
„Това са левите борци с езика на омразата, пъчат се с портретите на Виолета Якова, хладнокръвен убиец, терористка”, казва в свой коментар поетът и издател на „Факел” Румен Леонидов.
„А от Шалом са чути да заявяват по медиите, че тези участници в антилуковия марш - тоест, тези с превързаните с кърпи лица и с плакатите с призив "Бъди убиец", били … устоите на демокрацията? За убийства? За тероризъм ли призовават? Питайте ги.
И полицията трябва да ги пита. А въпросните маскирани с кърпи трябваше да бъдат 

НЕЗАБАВНО арестувани

 и подведени под отговорност за призиви към насилие и подстрекаване към тероризъм и политически убийства”, настоява журналистката и издател на списание „Диалог” Даниела Горчева.
Всъщност Столична община да спре да се крие и да обяви позицията си за този акт на червените нацисти. Имало ли е изобщо разрешение за него? Ще поиска ли кметът Фандъкова тази гавра с демокрацията да бъде също забранена? Достатъчно укорим е фактът, че на името на терористката Якова все още има улица в София.
Случаят анти-Луков марш в центъра на София, в деня на Голяма Задушница е толкова скандален, че гражданите очакват незабавната реакция на държавните институции или поне на тия, които ни проглушиха ушите с успеха, че е забранен Луков марш – председателя на парламента Цвета Караянчева, външният министър Захариева, заместника й Георгиев, зам.-кметът на Столична Община Чобанов...

Наложителна е и намесата на прокуратурата и МВР.

violeta_yakova1.jpg

violeta_yakova_1_.jpg