Валентин Василев: Изпратихме под прикритие Корнелия Нинова в БСП - най-много след година ще ги ликвидира напълно!

Валентин Василев

Валентин Василев

Бившият министър от правителството на Иван Костов и политик от СДС Валентин Василев най-после наруши мълчанието и разкри, че членството и кариерата на Корнелия Нинова в БСП не са случайност, а са резултат от активно мероприятие на сините. 

Ето какво споделя Василев на страницата си във фейсбук: „Когато създавахме СДС преди повече от 30 години, БКП внедри в структурите ни агенти на ДС, обикновени доносници, та дори и цяла партия от "осъзнали се" комунисти - АСП. Докато разберем кой кой е, тези хора нанесоха непоправими щети на крехката ни демокрация.
Ние обаче не им останахме длъжни - десетина години по-късно им изпратихме под прикритие Корнелия Нинова. Като посветен в тази операция мога да ви кажа само едно - жената си върши перфектно работата - най-много след година ще ги ликвидира напълно!“

Не е ясно дали Василев говори сериозно или уж на шега разкрива истини от политическото минало, но отдавна е факт, че именно по време на неговото управление никому неизвестната млада юристка е назначена от правителството на Костов като шеф на „Техноимпекс“, а по-късно получава и правото да го приватизира по доста непрозрачен начин. Година по-късно БСП включиха раздържавяването на „Техноимпекс“ в специална книжка за примери на разбойническа приватизация по времето на Иван Костов. През последните години Валентин Василев бе многократно критикуван за назначението на Нинова, но едва днес признава със самоирония, че е бил посветен в тази операция.