Крайни русофили издадоха смъртни присъди на осем политици

За отрязана глава на осквернилите паметника „Альоша“ хората на Кремъл плащат по 10 хил. лева

Нарочените за отстрел

Нарочените за отстрел

Ние сме единственият народ, който е готов да се избива помежду си заради Кремъл

Авторите на фейсбук групата „България и Русия - заедно вовеки“(виж ТУК) издадоха смъртни присъди на осем български политици и общественици. Въпросната страница се радва на над 65 хиляди приятели в социалната мрежа, а съдържанието й е открито проруско, антиевропейско и антинатовско. Водеща илюстрация на страницата пък е снимка на Владимир Путин.

Набелязаните за екзекуция са: Едвин Сугарев, Георги Марков, Евгений Михайлов, Иво Инджев, Методи Андреев, Александър Йорданов и проф. Калин Янакиев.  Публикувани са и снимките им. Съобщението е от 10 ноември тази година.

Ето и целият текст: 

„10-ти ноември, 1989
Най-мракобесната дата в историята на Българската държава. Която и статистика да погледнеш, откъдето и да я гледаш, това е печалната истина.
ИЗДАДЕНА Е СМЪРТНА ПРИСЪДА ЗА ТЕЗИ УРОДИ.
ТОВА СА ЧАСТ ОТ УБИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.“

На няколко поста  почитателите на Кремъл търсят информация „кои са терористите, осквернили паметника „Альоша“. Те призовават сведенията да се изпращат на страницата във фейсбук или в руското посолство. 

„Ще последва специално мероприятие по издирване и физическо елиминиране на терористите!“, заплашват от русофилската страница.
Над снимка с надпис „Захарова е травестит“ е публикувана смразяваща оферта:

„Даваме 1000 лева за информация кои са изродите, които са го направили и 10 000 за отрязана глава на всеки един от тези изроди.
ИЗПЛАЩАМЕ В КЕШ!“

rusofili_feis3.jpg

Над публикация със снимка на депутата Иво Христов, който обяви българите за делиби е поместен друг заканителен пост:

„Събираме ударна група, които притежават огнестрелни оръжия.
Бъдете сигурни, че настъпва времето, когато русофобите ще бъдат отстрелвани. Единствено русофобът, който не диша не е заплаха за националната сигурност на България.
Призоваваме всички родолюбиви българи да ликвидират русофоби!
Започваме да охраняваме на отделни дати руските и съветските паметници. Ще ликвидираме физически всеки, който се опита да ги оскверни, а снимки на отрязаните им глави ще разпространяваме по медиите.

rusofili_feis2.jpg

Самата информация пък е с фейк заглавието, че Иво Христов е нападнат пред дома си от Радан Кънев и Емил Джасим.

Повечето от публикациите са със закани и заплахи, смесица от спорни заключения и обиди. На въпросната страница е обявено, че Израел е в съюз с ДАЕШ. Освен това авторите искат оставката на Петко Славейков, защото е казал навремето: „не народ, а мърша“. Конгресът на САЩ е окачествен като „престъпна сган“, а Израел са наречени „измет“. 

В друг пост над снимката на Румен Радев се казва:

“ Призоваваме към въоръжена съпротива и борба!
Да свалим режима!
Да унищожим изродите!!!
Време е за нашата българска пролет!!!!
Да потопим предателите в собствената им кръв!
Смърт за всеки, който ограби България!
СМЪРТ ЗА РЕЖИМА!
СМЪРТ ЗА ВСЕКИ СЛУГА НА САЩ, НАТО И ГРОБ!“

rusofili_feis1.jpg

Над друга снимка на Иво Христов, стои призив:

„Ако масата не беше дебилна, то нямаше българите да са на изчезване, а циганите след няколко години да са на първо място по количество.
От 2016 насам новородените цигани вече са повече от новородените българи.
Всяка година 15 милиарда отиват за циганите.
Западът ни ограби и унищожава, изправяйки ни срещу Русия, а дебилите не си дават сметка, че само една ракета в АЕЦ и България престава да съществува.
ДЕБИЛИ!
КОИ, АКО НЕ ДЕБИЛИ ЩЕ ИЗБЕРАТ И ТЪРПЯТ БОРИСОВ ЗА ТРЕТИ ПЪТ???
ОБИЖДАЙТЕ СЕ КОЛКОТО СИ ИСКАТЕ. И ЦИГАНИТЕ СЕ ОБИЖДАТ, КАТО ИМ КАЖЕШ, ЧЕ СА МРЪСНИ, МИРИШАТ, МЪРЗЕЛИВИ И КРАДЛИВИ.“

„Подобни заплахи не са новост. Русофилството съвсем е увредило разсъдъка на някои сънародници. По-сериозният проблем е, че специалните служби и прокуратурата допускат всички това да се случва. Историята изобилства с подобни заплахи, които са се превръщали в жестока реалност“, коментира пред Faktor.bg Методи Андреев, който е със смъртна присъда.

Друг заплашен – бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров е категоричен: „Приканвам тези „юнаци“ на лична среща. Да ми определят час и място, искам да им видя личицата. ДАНС и ГДБОП трябва да реагират на тези зааплахи“.

Цитираните скандални съобщения са публикувани през последните три дни – съвсем актуални са. Групата „България и Русия - заедно вовеки“ е напълно анонимна. Вместо необходимата информация за модераторите й, те препращат директно на страницата на Кремъл. 

Ако се разгледа съдържанието на странцията, става ясно, че съвсем не става дума за груба шега. Руското посолство и Кремъл, освен да имат необосновани претенции към България, трябва да обявят какви са им връзките с тези русифили, стоят ли зад техните призиви и заплахи, финансират ли ги или да се разграничат от крайните им прояви.

Необяснима е настървеността, която строи от фейсбек страницата „България и Русия - заедно вовеки“. Стряаскащи са призивите за насилие, убийства и рязане на глави,  отправени от българи към българи и то заради Русия. Звучи зловещо, но сякаш ние сме единственият народ, който е готов да се избива помежду си заради Кремъл. Основателно трябва да бъде зададен и въпросът - какво правят администраторите на Фейсбук, които иначе цензурират потребители за незначителни и несериозни нарушения, а в случая толерират тази убийствена омраза да се мултиплицира в интернет пространството.