Паравоенни от БНО „Шипка“ и Войнски съюз „Васил Левски“ яхнаха протестите във Варна, от Перник искат да се възстанови НРБ(видео)

Недоволните граждани да се разграничат от екстремистките структури - путинистки мутри опорочават протестите?

Началникът на щаба Владимир Русев

Началникът на щаба Владимир Русев

Светослав Пинтев 

 Откровени мутри в мерцедеси с руски и молдовски номера блокираха магистрала "Тракия". Протестират, моля ви се. Криминални типове и паравоенни човекоподобни провокират сблъсъци с полицията, нали им трябва властта. И правят това на фона на едни мирно протестиращи хора, които вярват, че са излезли да отстояват правата си, да изразят гражданската си позиция. 
Протестиращите в цялата страна трябва незабавно да се разграничат от екстремистките и паравоенни структури, които са на път да опорочат протестите им, ако не искат да са 

част от метеж 

на враждебни на страната им сили.

Чудесно е да има протести и искания към властта, те я приземяват и отрезвяват, но е страшно антибългарски организации и  групи да са „авангард“ на митингите. 

Проруските паравоенни формирования, наричащи кощунствено себе си   БНО „Шипка“ и Воински съюз „Васил Левски“ например се изживяват като мотор на протестите  във Варна. Това става ясно от специален видеоклип, който вчера е качен в социалната мрежа и се разпространява с логото на БНО „Шипка“ и Воински съюз „Васил Левски“.

Искат 

смяна на системата и Народен съд

 Нали така направиха господарите им и предишния път. Ще си отстрелят поне… 
Защо да не го направят и сега, след като цялата държавна машина, на която спирането и опандизването на подобни екстремисти й е работата, от години им позволява да си разиграват коня. 
Интересно с какво ще сменят системата тези бабаити в странни униформи - с военна хунта от верни на Путин генерали ли?  Или един е достатъчен?
С цялото си безочие паравоенните въртят парчето на Васко Кръпката  „Ден след ден“, като така се опитват да легитимират противоконституционните си действия.
 БНО „Шипка” и Воински съюз „Васил Левски“, разбира се, яхнаха исканията за 

намаляване цените на горивата

Каква безпримерна наглост.  Това не са ли същите хора, които непрекъснато  пускат в сайтовете за видеосподеляне клипове как правят „учения“ с автомати „Калашников“ и какво ли не друго оръжие , същите, които не крият, че имат мераци към властта и са готови да я вземат със същото това оръжие. Това не са ли същите, които  открито заплашваха  легитимните институции по време на протестите срещу добива на шистов газ в Генерал Тошево. 
Преди година писахме, че паравоенните водачи НЕ разрешават добива на какъвто и да е било газ в Добруджа(виж ТУК, б.р.). Не разрешават дори и проучвания. Но пък искат да наказват виновните за високите ценни на бензина. Ще трябва да застрелят идола си.
Петролът, между другото, падна сериозно на световните пазари през последната седмица.  Но тези хора няма да протестират срещу корена на злото, монопола на „Лукойл“ у нас, няма да отидат пред централата за България на това знаменито дружество, нали се сещате?
 Тези хора заплашват с „противодействие и наказване на всеки опит за замяна на пълната и пряка Демокрация (НАРОДОВЛАСТИЕ) с всяка друга форма за управление на страната и обществено политически строй“. Ще наказват и тези, които са за ЕС и НАТО.  И един куп други подобни. Но 

не е виновен, който яде зелника

ДАНС и МВР  ги оставиха да си ръфат от него до забрава. Службите отдавна трябваше да са си свършили работата... 

В Перник протестиращите пък поискали снощи връщане на НРБ. Остава да поканят зелените човечета на любимия си Владимир Путин да освободят България и да върнат Народната република. Паравоенните ще им дадат  координатите, нали те ги обучават. 
Ето и няколко лозунги от протестите, издаващи какви хора се подвизават там, събрани от политолога Момчил Дойчев:  
"Не разбирам от политика, но всички да се махат".
"Пряка демокрация - народът да решава!"
"Искаме мажоритарна система да избираме личности!"
"Не щем партии!"
"Президентска република ще ни оправи".
"Искаме швейцарски заплати и пенсии!"

"Искаме Путин да ни оправи!"

"Съюз с Русия ще ни оправи!
Тук особено идиотско е искането Путин да ни оправи, ако може с швейцарски заплати и пенсии. Да де, ама той вече не може да плаща и руските, в цяла Русия хората са бесни . Не, че не може де, може, ама не иска да посегне към трилионите долари, изнесени от обкръжението му във Великобритания и САЩ.  Нищо, че империалистите се канят да ги „сложат на трупчета“.  
 С две ръце се подписваме под думите на политолога Огнян Минчев:
“Вилнеене на мутри, превозвани от квадратни джипове “Мерцедес” с руски номера няма как да мине за граждански протест. Моите уважения към всички, които имат кауза, за която протестират – майки с деца, еколози, граждани, които не смятат, че при монопол на горивата има пазар на горива. Но не с тези мутри начело! И не с политически партии, клечащи в шубрака край протеста. Политическите партии се борят за каузата си в парламента – а не го бойкотират както в Африка. Като гражданин смятам, че много позиции и решения на властта са недопустими. Но това не е достатъчно за да подкрепя нов февруари 2013 и нов Костинброд, които да доведат до ново и открито бандитско управление. Има една тарикатска фраза, употребяване при пазарене в Америка – “I may be born in the night, but not the last night…” (“Може да съм се родил нощем, но не снощи…”) Това – за сведение на Сокола § Со. …”

Да, въртим , сучем, до Сокола § Со стигаме.  
„От ДПС ще свалим правителството“, заявиха точно преди избухването на протестите мастити фигури от Движението. Сещам се, че морските Сараи на Сокола са непосредствено до анклава на „Лукойл“ в Росенец. Прекалено много съвпадения се натрупаха май.