Русофилите от „Възраждане” готвят в Добрич линч на Александър Йорданов с автомати, яйца и домати

МВР да не се оправдава – конкретна партия заплашва със саморазправа политик

Русофилите на варненския прокремълски националист Костадин Костадинов, представящ се за лидер на антибългарската организация „Възраждане” открито обявиха, че ще посрещнат кандидата за евродепутат от СДС Александър Йорданов с автомати, яйца, шутове и т.н. На 16 април Йорданов ще представи в Добрич книгата си „Патриотични уроци”, с която разбива митове от най-близката ни история, правейки българофилски прочит на исторически събития, дати и личности. Това обаче явно не се харесва на представителите на петата колона на Кремъл у нас, чието неофициално оръжие през последната година е партията на Костадин Костадинов. Те директно предупреждават, че

ще дадат „патриотичен урок” на Александър Йорданов,

какъвто наскоро е получил от тях и „Иво Минджев”(Инджев, б.р.). Преди месец Инджев гостува в Добрич с книгата си „Измамата Сан Стефано”, а група русофили на Костадинов направиха опит да осуетят представянето й.

"И трябва да призная, че не съм присъствала на по-нагъл сценарий за провал на едно публично събитие. На такъв парад на агресия, безпардонност, невежество. На 7 март 2019 година в центъра на Добрич преживях почти час, в който изгубих изцяло усещането си, че съм български гражданин и че се намирам в родината си – в България", коментира по-късно провокацията Иво Инджев.

dobrich_rusofi-i_indjev.jpg

"Юнаците" на Костадинов, Снимка: dobrudjabg.com.

Днес добирчките русофили готвят подобен сценарий и за Александър Йорданов.

Ето какво са публикували официално на страницата на „Възраждане”:

„Възраждане-Добрич кани жителите и гостите на града на среща с видния грантояд и антибългарин Ал Йо.
Оказва се, че той също е специалист по българска история и също е написал "историческа" книга.
Ал Йо идва в Добрич да ни дава уроци, но сам ще си тръгне с чудесен патриотичен урок. Иво Минджев знае какъв...  :)
"Събитието ще се проведе на 16 април от 18.00 часа в библиотеката, съобщиха от културната институция."
Очакваме да присъства и Костадин Костадинов, който да даде своята оценка на грантоядното "историческо" творчество.
Време ни е за Възраждане!
#САМОНИЕМОЖЕМ”.

Не по-малко интересни са коментарите на съмишлениците на Костадинов. Те призовават за саморазправа с бившия председател на Народното събрание, наричайки го „гнида”, „мърша”, „предател”, „американска подлога” и т.н. Ако при представянето на книгата на Иво Инджев МВР в Добрич бе изненадано, сега нямат право да се оправдава. Почти седмица преди събитието конкретни лица и политическа организация

нарушават закона и призовават за саморазправа

и линч на политик, който отстоява години наред българския национален интерес, който винаги е противоречал на руските и съветските амбиции на Балканите. Въпросните русофили отправят закани и към ръководството на библиотеката в Добрич, което се оказва гостоприемно към автори като Инджев и Йорданов.

Александър Йорданов е сред малцината обявени до сега кандидати за европейския парламент, които са последователни антикомунисти, българофили, евроатлантици, отстояващи националните интереси от домогванията на Русия.

Съвсем не случайно и атаката срещу него е толкова голяма, включително и от някои десни формации, които вместо да си мерят евроатлантизма с Нинова, БСП, „Атака” или Каракачанов, са насочили необяснима агресия към Александър Йорданов. 

В средите на БСП и президентството открито се говори, че хората на Костадинов се използват като наказателен отряд и удобно оръжие на Корнелия Нинова и Румен Радев срещу всеки демократ и евроатлантик. На първи май миналата година Костадинов и хората му участваха в София на общ митинг на БСП срещу правителството. По Коледа Костадинов оплю българите, че не разбрали и не оценили новогодишната елха, подарена на софиянци от руския посланик Макаров. На 3 март на Шипка агитка на „Възраждане” освиркваше и ругаеше всички политици, освен Нинова и Радев.

vazrajdane_dobrich1.jpg

vazrajdane_dobrich.jpg