Петър Москов: Зеленият комунизъм води до енергийна зависимост

$А аз си мислeх, че коалициите в Нова Загора са пример за абсурд"

Петър Москов

Петър Москов

Идеята за нулеви въглеродни емисии води до енергийна зависимост,  загуба на конкурентноспособност, енергийна бедност. Такава позиция изрази лидерът на КОД Петър Москов в профила си във Фейсбук.

Пълният текст на публикацията:

Защо трябва да се противопоствим на заявените цели на европейските и българските зелени комунисти за нулеви въглеродни емисии:

1. Защото, както вече стана ясно, водят до загуба на енергийна независимост и енергийна сигурност.
2. Защото, както вече е видно, водят до загуба на конкурентноспособност на европейските икономики.
3. Защото, вижте борсовите котировки, водят до изтичане на въглерод, разбирай производство, разбирай капитали към места, в които политиците не се занимават с подобни регулации.
4. Защото, погледнете си джоба, водят до енергийна бедност.
5. Защото, изчакайте зимата, водят до повишено замърсяване на въздуха, когато хората почнат да горят каквото им падне за да се топлят.
6. Защото, четете история, когато поставяш политически цели пред икономиката и производството вече не трябва да е ефективно, а политически правилно, резултатът в средносрочен план е катастрофален. Така беше и когато Путин се казваше Ленин и когато Меркел се казваше Шикългрубер.
П. П.
Днес, г-жа Елена Йончева ще реши в ЕП, дали газът е зелен (ако реши, че не е, ще го оскъпи още, за да не можем да го ползваме) и коя още социалистическа измама да субсидира с нашите данъци.
А аз си мислeх, че коалициите в Нова Загора са пример за абсурд.