Петър Москов: Фашизмът и комунизмът подхванаха и борба със спекулата

Като кажат, че е виновен човекът с бакалницата, ти не се занимаваш с "червения боклук", контролиращ цената на едро

Петър Москов

Петър Москов

Като ти кажат, че виновен е човекът с бакалницата на ъгъла, ти отиваш да го набиеш и не се занимаваш да биеш "червения боклук", който контролира цената на едро. Така лидерът на палтия КОД Петър Москов реагира на кампанията на правителството, обявена като борба със спекулата.  

"За да се изпълни изцяло пропагандният учебник с който са дошли на власт националсоциализмът, фашизмът и комунизмът, е нужна борба със спекулата, като част от налагане на справедливистта. Тази справедливост гласи, че ако ставаш в 5, правиш нещо  в което си вложил собствените си пари и после го продаваш с печалба, ти не си производител/търговец/предприемач, който плаща заплати и данъци. Ти си спекулант, който трябва да бъде посочен и мразен, защото печелиш на гърба на народа." - пише Москов във Фейсбук профила си. 

Пълният текст на коментгара му:

Крайно време беше за борба със спекулата!

След битката с корумпираната партийна политическа система...
След призива за изчистване на институциите от всичко старо и гнило...  
След налагането на "првилните" културни и естетически норми...
След поставяне на целта за намаляване на неравенството...
След съзнателно поддържаната парламентарна немощ...
След забиване на знамето – оставете политическите си възгледи за друг път, сега добрите трябва да унищожат лошите...

За да се изпълни изцяло пропагандният учебник с който са дошли на власт националсоциализмът, фашизмът и комунизмът, е нужна борба със спекулата, като част от налагане на справедливистта. Тази справедливост гласи, че ако ставаш в 5, правиш нещо  в което си вложил собствените си пари и после го продаваш с печалба, ти не си производител/търговец/предприемач, който плаща заплати и данъци. Ти си спекулант, който трябва да бъде посочен и мразен, защото печелиш на гърба на народа.

Така победата на социализма, независимо как се нарича в момента-либерално, зелено, социално или просто "добро", е подкрепена от широки народни маси, искащи ценова справедливост. (как им роди главата това словосъчетание, не знам. )

Освен всичко друго, това е старият номер с "малката правда"

Като ти кажат, че виновен е човекът с бакалницата на ъгъла, ти отиваш да го набиеш и не се занимаваш да биеш "червения боклук" (по Морфов), който контролира цената на едро на житото, например.

П.П.
За тези, които обясняват напоително, че са ходили в Париж по Коледа и там цената на млякото била по-ниска, ще кажа следното:
В Париж/Берлин/Брюксел има реален пазар, роден от дълги години работа и конкуренция. В България сме нарекли пазар, нещо което е родено от разбирането на посткомунистическата олигархия за преход.

В Париж субсидиите за земеделие и животновъдство са в пъти повече от тези в България.

Ценообразуването на 50-милионен пазар е различно от ценообразуването на 5-милионен.

Зеленото безумие, което надува цените на енергоносителите, в Париж е субсидирано в различна степен от при нас.

Затова е глупаво да се правят тези сравнения!

Има два пътя.

Първият е политически да се противопоставим на леваците, във всичките им форми.

Вторият е предприемачите да се преквалифицират (като енергетиците) в "социални изследователи на експресията на пола", например.

Ми к’во, очевидно е доходно, а и не се става в пет, нали...