Петър Москов, КОД: Поведението на Радев е да направи България ничия земя в огромния геополитически конфликт

Имаме програмирано безвремие, заяви лидерът на КОД

Д-р Петър Москов

Д-р Петър Москов

Лидерът на партия КОД д-р Петър Москов коментира в ефира на БНТ изборите, замразените доходи, както и големия спор за изпращането на оръжия за Украйна.

"Нека така наречените големи политически партии и "невероятни" алтернативи да поемат отговорност за програмираното безвреме, в което живеем", заяви той. "Левицата като основния носител на руския национален интерес в България води до социализъм във вътрешноикономически план и до изолация във външнополитически план. На тези избори всеки един трябва да каже готов ли е да прекрати това. Ние в КОД казваме, че това е задължително. Какво правихме 30 години, за да се върнем отново в тази ситуация? И тези, които са, да кажем, проруски, да кажем, националистически  - всичките са в един хор. Тъкмо с желанието си да има мир продава на Полша оръжието, което така или иначе достига до Украйна. На кой продава, на кой няма да продава - тази позиция на България е унизителна", посочи д-р Москов.

Никой не е търсил и не търси основно българското оръжие, добави той. "Има кой да даде оръжие на Украйна. В един глас трябваше да изразим българска национална позиция, която да посочи кой е агресорът. Да каже, че ние сме на страната на жертвата. Аз като човек не мога да разбера позицията, в която ти не си на страната на нападнатия, не си на страната на жертвата, не си на страната на този, който атакува, убива."

Лидерът на КОД посочи още, че "трябва да е ясно, че ако си ничия земя във време на огромен геополитически конфликт, ничията земя става полигон, ничията земя е място, където се воюва, където хората биват избивани, където нормалният живот не се състои. Поведението на Радев е да направи България следващата ничия земя, във втори огромен геополитически конфликт. Аз не искам България да е следващата Украйна и затова казвам че, оставката на Радев е задължителна".

На въпрос какво е КОД д-р Петър Москов коментира: "В хода на цялата тази кампания ние видяхме как хората припознават КОД като дясна платформа, върху която да се даде възможност на свободните десни хора да се съберат и да кажат: трябва да има такова място от политически привърженици, бивши, на ГЕРБ, на СДС, на ДСБ, на хора от ВМРО, които са дясно мислещи, които казват: да ще подкрепим началото на реализацията, защото имаме ясни цели, ясни принципи."

"Колко пари трябва да раздава държавата от нашите данъци наляво и надясно? Това са 33% от приходите на почтените производители, търговци, които са планирали с тях разрастване на инвестициите. Лъжата започна от разказа: ще ви вдигнем доходите, с решения на партиен конгрес. Това беше толкова цинично, особено към възрастните хора. Когато някой на партийно събрание ви обещава, че ще ви вдигне доходи с измислени пари, а не с повишено производство, резултатът е, че това същото малко производство в магазина става по-скъпо и непосилно за всички. Това е социалистическата лъжа", обясни лидерът на КОД и добави: "КОД е прекратяване на левите икономически политики. Край на подпомагане на определени бизнеси с нашите данъци. Смисленият бизнес работи и печели. Моите данъци трябва да отидат в болницата, в училището и за оборудването на полицая, за да бъдем сигурни на улицата."

2023-04-02_Izbori.jpg