Петко Георгиев: Време е в БСП да се определят – антифашисти ли са или путинисти

Путин е виновен за военните престъпления в Украйна, той търси нещо, което да представи като своя победа

Петко Георгиев

Петко Георгиев

Даването на военна подкрепа при нас е политически проблемът и те опират до президента и БСП, те сякаш не разбират какво се случва в Украйна. Това заяви в студиото на Нова ТВ журналистът Петко Георгиев по повод случващите се покъртителни събития през последните дни в Украйна.

Не трябва да има никакво съзнание, че на власт в Русия има фашистки режим, авторитарен, с милитаристична идеология, с шпиц команди, с масови убийства. Сега е моментът БСП да се сети, че част от нейната идеология е свързана с антифашизма и ако е така - възможно ли е да си и антифашист, и путинист. Те трябва да направят своя ясен политически избор, призова от ефира журналистът. 

Той е категоричен, че оказването на военна помощ трябваше да е изначалната позиция на управляващите. А твърдението, че това ще ни направи участници във войната е меко казано наивно. Ние вече сме вражеска държава за Румъния Но тук има глашатаи на фашисткия режим в Русия, заради руската агентура и слугинаж, които са много силни у нас, обясни позицията си Георгиев.

Путин е виновникът за военните престъпления в Украйна. Дали е бил подведен – не ми се вярва. Но руската армия се командва от хора, които не разбират от военно дело. Те са си вярвали, че за броени дни ще бъде решен въпросът в Украйна, така говореха и глашатаите на Кремъл у нас. Такова нещо няма да има, но Русия няма да се окаже от войната – за Путин е важно да постигне на нещо в Украйна, което да представи пред руснаците като своя победа, аргументира позицията си журналиста и сподели за своето притеснение, че целите на Путин отиват по-далеч - до цялото Черноморско крайбрежие,  чак до Приднестровието, там където живеят нашите сънародници.