Петков: Заобиколени сме от шизофренична риторика - всички искат кабинет, а отказват да говорят за приоритети

Кирил Петков

Кирил Петков

Заобиколени сме от една политическа риторика, почти шизофренична. Всички искат правителство, а отказват да говорят за важните приоритети. Нямаше един коментар или въпрос по нашата декларация, поясни той. Това заяви пред журналисти съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков преди началото на делото си срещу Бойко Борисов.

Обединението около цели, ценности, политики трябва да стане не само в ниво парламент, а на ниво народ като цяло. Ние трябва да обединим всички сили да има повече хора, които да се интересуват от истинските проблеми на деня, поясни депутатът.

По отношение на третия мандат бившият премиер посочи, че шансовете за кабинет са малки. Ще говорим с всеки за политики, независимо на коя партия бъде връчен мандата. В зависимост от политиките, ще видим дали имаме червени линии, добави Петков.

Той коментира и нагорещила се в последните дни тема относно ангажимента на България да намали въглеродните емисии. Петков бе категоричен ,че няма изискване за затваряне на ТЕЦ-овете. Намаляването на емисиите не е равносилно на затваряне. Има варианти за регулиране на мощностите. Може да поискаме дерогация, заедно с Румъния и Гърция за отлагане на този ангажимент във времето, допълни той.