Пхенян заплаши Сеул с унищожение

Северна Корея заплаши южнокорейските власти с унищожение, ако се опитат да внесат коронавируса в страната. Това се казва в изявление, разпространено в четвъртък от агенция KCNA на по-малката сестра на лидера на КНДР Ким Йе Чжонг, която заема поста заместник-ръководител на отдела за пропаганда и агитация на Централния комитет на Корейската партия на труда.

„Ако врагът продължи да извършва такива опасни действия като улесняване на проникването на вируса в нашата страна, ние ще отговорим не само чрез унищожаване на вируса, но и чрез унищожаване на южнокорейските власти“, каза тя. Според Ким Йе Чжонг КНДР е обезпокоена от факта, че коронавирусът е започнал да се разпространява от райони, граничещи с Южна Корея.

По-рано лидерът на КНДР Ким Чен Ун на среща днес за противоепидемичните мерки обяви победа над коронавируса в страната. Общият брой на случаите на треска, идентифицирани от края на април на фона на разпространението на коронавируса в КНДР, надхвърля 4,77 милиона души, от които 99,99% са се възстановили. По последни данни в народната република са починали 74 пациенти. Смъртността е 0,002%. /БГНЕС, АФП