Пионтковски: Путин моли на колене за спиране на огъня, чрез цялата си агентура – папата, Мъск, Обама, Тръмп

Путин е лузър и го разбира

Андрей Пионтковски

Андрей Пионтковски

Русия упорито настоява за преговори с Украйна заради успешното контранастъпление на украинската армия и невъзможността да го спре. Това заяви пред изданието ГОРДОН живеещият в САЩ руски политолог и публицист Андрей Пионтковски.

По думите му, президентът на Русия Владимир Путин е лузър и разбира, че времето му е свършило.

"Да, разбира го, ако съдим по това, какви действия (предприeма). Той дълго се правеше на луд пред света. Но той не е шахид. Човек, който се напомпва с ботокс по лицето и още по някакви много важни органи, не е шахид. Вече никой не вярва в ядреното му безумие... И какво прави той през последните седмици? Той е просто на колене, отчаяно моли за прекратяване на огъня. Това правят всички негови  лакеи." – констатира Пионтовски.

Той допълва, че за да убедят Украйна да седне на масата на преговорите, са мобилизирани политици и общественици – както руски, така и западни.

"Те накараха (да говори за преговори) и (говорителката на руското външно министерство) Машка Захарова, и (външния министър) Сергей Лавров, и даже – имаше един такъв кръглолик заместник-министър на външните работи, Сергей Рябков, който крещеше на НАТО: "Събирайте си партакешите и вън!" И никъде не се е дянал, ще го видим на подсъдимата скамейка. Той също крещеше, за преговори без всякакви условия. Мобилизирана е цялата западна агентура, хвърлени са всички маски. Този папа Франциск само вие всеки ден за мир, за Достоевски, спомня си великия хуманизъм на руската култура... Илън Мъск, за чиято ферма неизвестен инвеститор подари няколко милиарда долара. Кой още? Обама, Тръмп... Всички молят на колене за преговори. Путин разбира, че украинската армия е в настъпление, че не може да го спре с военни средства. Той няма такива средства. Той разбира в какво положение е." – подчертава Пионтковски.

Превод Faktor.bg