Пиронкова обмисля участие на "Ролан Гарос", но само ако е в основната схема

Цветана Пиронкова

Цветана Пиронкова

Минути след като Цветана Пиронкова кацна на летище София, тенисистка бе засипана от въпроси на журналисти, които искаха да научат нещо повече за бъдещите й планове и по-конкретно за евентуалното ѝ участие на започващия на 27 септември "Ролан Гарос". Пловдивчанката  даде знак, че би се включила в турнира в Париж, ако влезе в основната схема, съобщава "Дневник".

"Все още е несигурна програмата ми, за момента съм в квалификация на "Ролан Гарос". Предстои да взема решение дали ще участвам. Ако по стечение на обстоятелствата вляза в основната схема, вероятно ще играя", каза тя и уточни, че преходът от твърда настилка към червени кортове би бил труден заради малкото време за подготовка.

Пиронкова добави, че е получила информация, че председателят на Българската федерация по тенис Стефан Цветков прави опит тя да получи покана ("уайлд кард") и да влезе в Откритото първенство на Франция. "Ако се случи, е добре дошло за мен и ще направя всичко по силите си да се представя добре."

Пловдивчанката заяви, че US Open е бил много емоционален за нея. Тя привлече вниманието на света на тениса, след като се завърна на корта след тригодишно отсъствие и след майчинство и достигна до четвъртфиналите.

"Отидох без очаквания, но знаех, че съм в добра форма, но не знаех как ще реагирам след толкова дълга пауза. Мач след мач започнах да се чувствам все по-уверена. Това е едно от най-добрите представяния в кариерата ми. Решението да се върна беше трудно. В самото начало живях с мисълта, че няма да играя отново. Но нарочно не го обявявах, защото допусках, че рано или късно ще започне да ми липсва емоцията. Постепенно започнах да следя календара и в началото на тази година реших да се върна", каза Пиронкова.

На летище София Цвети бе посрещната с откъс от песента "100 години" на Д2 в изпълнение на живо от вокалиста Деян Каменов и Митко Кърнев, който беше специален поздрав към тенисистката, постигнала най-доброто си класиране на един от най-големите турнири "US Open".