Агенти на влияние искат референдум

По-вероятно е изборите да ги дум-думнат по главите

Малинов и Костадинов

Малинов и Костадинов

Иван Ибришимов

Отдавна не бях чел във Faktor.bg по-съдържателно интервю. Бившият български консул в ЧикагоИван Анчев обясни с думи прости сдържаната реакция на Русия при поетапното изгонване на цяла банда руски дипломати-шпиони от София.
„Понякога можеш да жертваш и десет пешки... за да спасиш един единствен агент на влияние. Това е специална категория секретен сътрудник от най-висок клас, който може да изпълнява значителна роля за осъществяването на дадена стратегическа цел“, казва дипломатът. 
Такива цели са примерно ускореното изграждането на газопровод за три милиарда лева до Сърбия с пари на българските данъкоплатци, забавянето на газовия интерконектор с Гърция,  разривът в отношенията ни със съседни държави. 
Ще добавя и основната цел на сегашната руска политика спрямо България – отклоняването й от евроатлантическия път на развитие, като начало с двустепенно излизане от НАТО и накрая от ЕС. 
Един вид - добре дошли в Евразия и ще ви простим неблагодарността за двойното „освобождение“.

Майцепродавците

По неясни за мен причини български съд допусна за предстоящите парламентарни избори две партии „Възраждане“ и „Възраждане на отечеството“, чиито идеологически платформи са насочени изцяло към преориентирането на страната ни от Запада, част от който сме, към Русия. Естествено, в официалните документи на двете партии това е добре  завоалирано, но същността е кристално ясна – тотална промяна на законно установената геополитическа позиция на държавата България.
Новоизлюпеният лидер на партията „Възраждане на отечеството“ Николай Малинов, досегашен водач на русофилските групировки по нашите земи, подписа преди три дни официални документи за съвместна дейност с путиновата пропрезидентската партия „Единна Русия“ в Москва. Същият е разследван за шпионаж в полза на Русия и след като веднъж де-факто наруши правните норми за напускане на страната „прескачайки“ разследващия  прокурор, за да получи високо руско държавно отличие лично от президента Путин в Москва, сега подписва някаква „пътна карта за единодействие“ с путиновата партия „Единна Русия“, с неизвестни/?/ ориентири. Не е трудно да се досетим какви. И още преди да се завърне той повтаря старата си теза, че ще се стреми да предизвика референдум за членството на България в ЕС и НАТО. 
Като същински папагал лидерът на „Възраждане“, партия разследвана от прокуратурата, но съдебно регистрирана за изборите, Костадин Костадинов, наричан Копейкин, също пожела такъв референдум. Тези двама богатири на руската хибридна война  срещу България не са единствени, но са първите, които открито заявяват намеренията си да върнат страната ни в орбитата на кремълската империя. 
Конкуренцията в безумния крепостнически стремеж към путиновата щедрост у нас е голяма. Безспорни лидери в надпреварата са БСП, АБВ и „Атака“, но двете „възрожденски“ партии ги гонят по петите, а ДПС и ВМРО също хвърлят око за благословия, макар и в строго Балкански мащаби. Предстоящите избори им дават великолепно поле за изява.

„Дум – дум“ куршум

Основна опорна точка на путинистите в България открай време е твърдението на Николай Малинов, че 80 процента от българите са русофили. Самото твърдение е безскрупулна спекула, защото да обичаш Русия е едно, а да очакваш користно осребряване на дупедавството си за сметка на народа – друго. Особено под пагон, напоследък!
Затова нека вместо референдум изчакаме резултатите от предстоящия вот.  Ще преброим като проценти и абсолютна стойност сумата от гласовете за въпросните партии. Така като приспаднем немалкия брой техни привърженици и членове, които истински обичат родината си и се чувстват неразделна част от демократичния свят, ще научим истината. 
Според скромното ми мнение пред мнозинството от привържениците на  ВМРО и ДПС проблемът Евразия – евроатлантизъм не стои. Сборът на останалите едва ли ще надхвърли 30 процента, дори защото елитите им отдавна са трансатлантически обвързани. И тази истина ще разобличи за пореден път не възродителите, а предателите на отечеството.