България изпадна в тежка публична руска зависимост по разкриване на истината за падналия МиГ-29

Думите на Радев са били решаващи.

Радев и Путин

Радев и Путин

Цветанка Андреева

Някой още съмнява ли се, че Радев е участник в играта на Кремъл срещу демократичния модел в България, срещу ЕС и НАТО? 

Днес служебният военен министър на Радев –уж български министър на отбраната, започна изказването си така: „РСК МИГ" настоява да снеме данните от черната кутия в руска лаборатория, на руска територия“ После безкоментарно се подразбра, че МО се съгласява!

 Министърът на Радев - президент на държава членка на НАТО безропотно ще се „довери“ на експертизата на враждебния към атлантическия съюз Путин. Тук намесата и думата на Радев са били решаващи. Не само защото е президент, но и като отношение към ВВС и руския интерес в българската отбрана. 
Този скандален факт на изпадане в тежка публична руска зависимост по разкриване на сваления изтребител беше предшестван от други руски ходове на Радев. 
Преди дни, на срещата в ЕС Радев подкрепи среща между Путин и ЕС, докато прибалтийските държави и Холандия яростно скочиха. По-голямата част от държавите членки бяха категорично против. 

Защо Радев толкова искаше тази среща? 

Тя не отговаря на българския интерес, като държава в директния обсег на геополитическите интереси на Путин. Тази среща не отговаря на българския, но и на общия европейски интерес. В този контекст Радев едва ли защитаваше френското или германското виждане. Той защитаваше Путин пред ЕС и желанието му да го легитимира като равен лидер пред Европа, която официално го счита за диктатор заради репресиите срещу Навални и за терорист заради сваления малайзийски пътнически самолет над Украйна. 
В Брюксел, за да потвърди ролята си на руски адвокат в ЕС Радев отново, за поредна година настоя и за отпадане на санкциите срещу Русия – отново безуспешно! Тук ЕС е единен и не споделя мекотата на Радев към окупатора на Крим.