Българският Икар като Кънчо, майстора на голфа

Ръси мъдрости като представител на Асоциацията на работодателските организации, която провежда срещи с политическите формации

Кънчо Стойчев

Кънчо Стойчев

Светослав Пинтев
 
Роди се българският Икар, сина на Дедал, изработил криле за хората, които ще полетят към светлото бъдеще.  Казва се  Кънчо Стойчев, социолог, открил не само Америка, Австралия, Океания, Галапагоските островите и пр. .дреболии, а  самото Слънце

 Хелиос на социологията

 Докосна с крилете си слънцето този светъл гений и е на път да изгори, за да светнем ние. 
Или като Данко на Максим Горки, който очевидно е по-важен за българите от генерал Иван Колев, понесе горящото си сърце, за да покаже пътя на нас, простите.
И все ще сме така с подобни културни герои.

КЪНЧО направи ОТКРИТИЕ

Стори го пред БНР.
 "Проблемът на България е, че не се развива с необходимия темп. Той трябва да бъде значително ускорен. Не е вярно, че страната не се развива, развива се!". Това изумително прозрение сподели пред БНР социологът и голф авторитет Кънчо Стойчев. 
И се оказа, че ръси тези мъдрости като представител на Асоциацията на работодателските организации, която започна провеждане на срещи с политическите формации, които имат шанс да влязат в следващия парламент.

 „Жива да не бях“,

 дето викаше една позната от „Факултето“. Колко щеше да й се иска да присъства на матинето с Корнелия. Или беше соаре. Пардон.  
Прочетох това влудяващо изказване на Кънчо и наистина започнах да давам заето. Оглупях, онемях, дорева ми се. Сетих се за приятелите си, които правят анкети за неговата „социология“ и разказите им, които като нищо могат да взривят милата родна страна. Ако имам например аудио-записи. И реша да ги пусна.  А той е основно техен работодател.
Идея си нямам как личност като Кънчо представлява Асоциацията на работодателските организации и ни се представя за фактор, който провежда срещи с политическите формации. А това, че те я приемат е въпрос за друг разговор. А той започва още от  зората на родната социология. Защо не от убития след свещения гняв на Рем Вяхиерев, тогава  шеф  на  руския „Газпром“, ако не си спомняте,   Андрей  Луканов.
Сетих се и за   убийството на магната   Илия Павлов, след като десетина години по-късно, даде показания по случая.  
А днес тази активност може да се проектира върху личността на извънредно близкия до някогашния шеф на „Мултигруп“ Ахмед Доган и производните му прахосмукачки. Делян например е забележим отдалече пример. Има и много по дискретни.
А Кънчо вси така  дава акъл, например по очевидното:
 „Управление на патриоти, ГЕРБ и ДПС е невъзможно“, разправя той. И не за друго, а заради дадените заявки от ДПС и ОП.  Стига бе,

 много умен този Канчо
 
Аз никога нямаше  да се сетя сам, че управление на патриоти, ГЕРБ и ДПС е невъзможно. Още по малко за конфигурациите с БСП, на които той отваря вратите.