Пазителят на „доброто име” на руския патриарх Кирил - активист на „Русофили” и създател на партия „Възраждане на отечеството”

Русофилството прави чудеса – превърнало е милиционер от ерата на комунизма в страдащ християнин

Знакова снимка - ген. Миланов с бившото военно аташе на Русия, изгонено за шпионаж от България

Знакова снимка - ген. Миланов с бившото военно аташе на Русия, изгонено за шпионаж от България

Вчера стана обществено достояние Решение на Софийски районен съд по дело от 2018 година, срещу бившия вицепремиер Валери Сиемеонов. Политикът бе подсъдим за това, че е разпространил 

обидна и клеветническа информация,

засягаща честта, достойнството и доброто име на Главата на Руската православна църква Патриарх Кирил. Съдебният състав, председателстван от Даяна Топалова  е отхвърлил както неоснователни претенциите на ищеца Емил Страхилов Миланов, но и реално признава, че посещението на руския патриарх Кирил ( известен като агент "Михайлов" от КГБ) през 2018 г. е било по-скоро посещение на политик от висш ранг, отколкото на духовник, предстоятел на Руската православна църква – Московска патриаршия(Подробности за делото и Решението на съда, б.р.)

Кой всъщност е

мистериозният Емил Миланов,

опитал да защити чрез Темида „доброто име” на руския патриарх, но и преживявайки тежки душевни терзания, заради накърнени религиозни чувства и  уронен престижа на Църквата?

Светлина в тази посока хвърлят от Атлантическия съвет на България, припомняйки, че още през октомври 2020 са информирали с какви партии и неправителствени организации е оплетен Миланов.

Ето разкритията на Атлантиците:

"КРЕМЪЛ АКТИВИРА ПАРТИЙНА „СПЯЩА КЛЕТКА“ В БЪЛГАРИЯ" :
"През последните години запасния генерал от МВР Емил Миланов (бивш шеф на служба "Полиция" към СДВР) е лидер на русофилската неправителствена организация "Международна славянска община - Перун-2000". Това е НПО, на което Столична община безвъзмездно е дала за ползване общинска сграда в кв.Требич, район "Надежда" в София. 
Тази проруска организация развива активна издателска дейност, инициира, организира и финансира реставрацията на руски и съветски паметници, както и организира различни чествания на събития и личности, свързани с Русия и бившия СССР. 
Много от инициативите са съвместни с Движение "Русофили", ръководено от Николай Малинов. Не случайно бившият полицейски генерал е определен и за секретар на Движение "Русофили", като същевременно е и председател на ПП "Възраждане на България". Изобщо, развива активна проруска политическа и обществена дейност.
Ако се проследят в публичния Търговски регистър съдружията на поне част от ръководството на Движение "Русофили", особено тази около председателя Николай Малинов и заместник-председателя Милен Чакъров, ще се види огромна мрежа от бизнес отношения с много крупни бизнесмени, масони, тамплиери, офицери и агенти на бившата Държавна сигурност, както и съдружия с политици или с техните съпруги, деца и роднини. Всички те са оплетени помежду си в кълбо от зависимости и интереси, свързани и с Москва. Как трябва да се разплете това кълбо може да кажат само специалните разузнаватели и контраразузнавателни служби на България, и то при условие, че проявят интерес. 
Ако тези бизнес-съдружия са и специално формиран обръч от фирми за нерегламентирано финансиране работата на проруските организации и партии в България в дейности, които са част от хибридната война на Русия срещу НАТО и Европейския съюз, то се надяваме, че съюзническите служби ще помогнат на нашите, за да се ориентират в „руската мрежа“ от зависимости, която стига до най-високите етажи на властта в България.
Интерес към това какво се случва около партия „Възраждане на Отечеството“ следва да прояви на първо място българската прокуратура, защото нейно конституционно задължение е да следи за законността, а Главният прокурор упражнява надзор за законността в Република България. 
От публикациите става ясно, че в ПП "Възраждане на Отечеството" е извършена промяна в ръководството и от неотдавна тя има нов председател. Той вече не е генерал Емил Миланов, а Николай Малинов. Тази промяна е станала факт с решение на Софийски градски съд", пишат атлантиците.

 От свои източници в русофилските среди Faktor.bg научи, че адресът на провалилата се на изборите партия на Николай Милонов е идентичен с адреса на ген. Емил Миланов в  Требич. В русофилските среди коментират, че пенсионираният генерал е един от най-верните на Малинов, а това обяснява тежките душевни травми, които е преживял заради обидите към руския патриарх Гундяев.

Странен е и фактът, че точно пенсионираният генерал на МВР, прекарал основната част от трудовата си кариера в годините на комунизма е толкова отдаден на Бога и Църквата. Вероятно е

преживял тежък катарзис,

защото от служител на системата, преследваща младите да не влизат в храмовете, днес се е превърнал в ревностен вярващ. Русофилството наистина прави чудеса в България!