Посланикът на Украйна в Япония: Започнахте война, която ще сложи край на проклятието от предишните три века – Русия

Вие сте орда, нация от орки, маскирани като цивилизовано общество, но няма да удряме в гръб, ще се срещнем лице в лице, но няма да ви хареса

Сергей Корсунски

Сергей Корсунски

Сергей Корсунски е украински дипломат. Бил е щарже д'афер по въпросите на Украйна в Съединените щати през 2005 г. и извънреден и пълномощен посланик на Украйна в Турция. Директор на Дипломатическата академия на Украйна през 2017-2020 г. Сега е посланик на Украйна в Япония. Това е неговото обръщение към руснаците във Фейсбук, качено и в Медиум:


Министърът на външните работи на Украйна призова тези украинци, които говорят руски, да апелират към съвестта и разума, които би трябвало да имат ходещите изправени двукраки, за всеобщата трагедия, която се случва тези дни. Нямате нито едното, нито другото, но не мога да не изпълня молбата на министъра. 

Аз говоря руски. И много по-добре от повечето от вас. Девет години от десет училищен живот учих в "Руското училище" номер 71 в Киев. Това е на Шулявка, където днес са взривени мостове и 

двуноги същества избиват украинци

 Вчера сред тях имаше шест деца. 110 ранени.
И днес, няколко десетилетия по-късно, мога без проблем да цитирам Пушкин и Лермонтов, Есенин и Блок. Прочетох целия Чехов и смятах Куприн за гений. Това са писатели, не сте чували за тях.
Това, което чудовището, което вие с глупава упоритост отново и отново поставяте на своя окървавен трон в продължение на 20 години, създаде, не е просто престъпление. Това е 

планиран, хладнокръвен геноцид

 Вие, хихикайки в своята Москва за сметка на останалата Русия, снизходително наричайки хората, които са ви родили, "хохли", всички заедно извършихте престъпление срещу човечеството. Сега, в този момент, във Вишгород, където е моят дом, се водят боеве. Това е градът, в който се намираше резиденцията на княгиня Олга, много яростната владетелка на Русия, която изгори враговете, убили съпруга й. И сега 

нашите жени ще горят твари като вас

 Защото убивате съпрузите им. Олга, Таня, Наташа и Марияна, Светлана и Надя, Вера и Нина, Люба и Богдана, Анна и Елена, Мария и Галя, приготвят коктейли Молотов, които да налеят на всеки от вас лично, възпитанието не ми позволява да кажа къде. Ще ви посрещнем и с бетонен хляб, и с барутна сол.
Олга беше и принцесата, която първа прие християнството, и то във Византия. Тя донесе голяма култура в Киевска Рус. През десети век. Тогава не сте съществували. И нашите жени оттогава предават тази култура на децата ни – от ръка на ръка. Няма да разберете как става това, защото вие сте орда, нация от орки, маскирани като цивилизовано общество. Станахте съучастници в престъпление, което ще доведе не само до наказание, но и до унищожаване на собствената ви страна!
Вие бомбардирате Киев, в който Владимирската катедрала е изрисувана от Васнецов, а църквата "Св. Кирил" - от Врубел, града, в който се намират Киево-Печерската лавра и Киево-Мохилянската академия, където е спасената през Втората световна война “Света София”, където са основите на някога разрушената от монголската орда Десятна църква. Това е до църквата "Св. Андрей", израдена в памет на Андрей Първозвани, който видял златоглавия Киев в своите божествени видения.
В София има саркофаг на Ярослав Мъдри, а княз Владимир и съпругата му Анна Корсунская са погребани в Десятната църква. Корсунская, защото именно тя донесе от древен Корсун (Херсон) иконата на Корсунската Божия майка. Близо до Нова Каховка, която се опитвате да завземете в момента, се намира Корсунският манастир. Надявам се дори да откажат да ви опеят там. Като съименник лично ще попитам.

Разбирате ли, че оттук нататък

 всички сте глобални изгнаници

 Разбирате ли, че оттук нататък, където и да сте, ще ви плюят в лицето, а вие трескаво ще се обръщате, очаквайки удар в гърба. Няма да удряме в гръб. ние не сме вие. Ще се срещнем лице в лице. И няма да ви хареса.

Разбирате ли, че вашият охолен живот е свършил, вашето потомство няма да завърши Харвард и Оксфорд, и вече няма да пиете кафе на Монмартър? Вече няма да карате мерцедеси и лексуси, да почивате в Слънчев бряг, и дори Северна Корея ще откаже да приеме вонящата ви рубла? Вашият сладък живот свърши. Сами си го причинихте!
Вие превзехте атомната електроцентрала в Чернобил и ни заплашвате с ядрено оръжие. Вие – нас! С ядрено оръжие! Имате 6000 бойни глави. Ние нямаме. Това не ви ли притеснява? Разбирате ли, че цялата ви сила е мит? Един-единствен наш въздушен ас вече свали 10 от най-новите ви самолети, въпреки че има старичък МиГ-29. Всеки ваш сенилен старец над 50 знае, че украинците винаги са били най-добрите воини и командири, а вие винаги сте били пушечно месо. Гени, нищо не можеш да направиш.

Сега има опашки на пунктовете за отбрана и кръводаряване. После ще намерим всички онези мръсници, които са взели пари от вас, които продадоха душите си на дявола и ви помагат да убивате, коригирайки обстрела ви и хвърляйки играчки с експлозиви. Знам, че вие самите ще ги застреляте по-късно, когато избягат, но и вие, и те, ще си го получите! 
Да, започнахме да намираме детски играчки с експлозиви. Прочетете това изречение отново. И това сте вие!

Ако някъде сред останките на вашата съвест все още има нещо човешко, поне спасете тези останки. Отстранете това подло джудже от властта! Шойгу, Лавров, Наришкин, Толстой, Володин, Скабеева, Кисельов, Песков - нека си спомним всички поименно в Хага, на военния трибунал. Вие започнахте война, която ще сложи край на проклятието от предишните три века - Русия. Миналата година започна панихидата, тази ще приключи.
Героят на украинския епос Тарса Булба каза на сина си предател: „Аз те родих, аз ще те убия“. Затова обичам нашия епос - той винаги е пророчески.
Целият свят, Бог и Вселената са с нас!
Няма да пиша повече на руски. Научете украински!

 Превод: Калин Манолов