Рада – новата заплаха за режима в Кремъл?

Следващият руски президент може би ще е жена

На снимката: Рада Русских съобщава, че е събрала необходимите подписи за регистриране на своята кандидатура на президентските избори.

На снимката: Рада Русских съобщава, че е събрала необходимите подписи за регистриране на своята кандидатура на президентските избори.

Кънчо Кожухаров

Членовете на Централната избирателна комисия на Руската федерация допуснаха до президентските избори през март кандидатурата на 39-годишната фешън блогърка Рада Русских от Екатеринбург – вероятно защото не са допуснали, че тя може да се окаже сериозен съперник на Владимир Путин. Но още първото социологическо проучване установи, че като се изключат няколко баби от така наречените „Отряди на Путин“, 

избирателките от женски пол се канят да гласуват за Рада

 Експресно проведената допълнителна анкета показа, че почти всички рускини са развили симптома „Мерилин Монро“ – за тях Рада е моден идол и образец за подражание.
Сега членовете на ЦИК си скубят косите, защото ги чака плачевна съдба. Вече плъзнаха слухове, че Государствената дума се гласи да ги обяви вкупом за чуждестранни агенти и да назначи нова ЦИК. Твърди се, че 

Путин е изпаднал в нервна криза

 и е поискал членовете на комисията да бъдат изпратени по бързата съдебна процедура да правят компания на Алексей Навални в неговата наказателна колония отвъд Полярния кръг.
Професионалните оптимисти от руските медии обаче демонстрират спокойствие пред опасността Путин да не бъде преизбран. „Не се страхувайте – е казал Венедиков, бившият главен редактор на „Ехото на Москва“, – по лошо от това не може да стане.“
Почти всички български путинофили са декларирали своята пълна подкрепа за досегашния президент, въпреки че една от лидерките на Социалистическата партия вече си е направила пластична операция и си е боядисала косите с надеждата да повтори успеха на Рада Русских.