Радев трябва да знае – кой държи в джоба си тлъсти мухи за хващане на шарани

Случващото се на консултациите преди връчване на мандата за съставяне на правителство, е чист съспенс

Юлиана Методиева

Президентът Румен Радев трябва да има очи и уши навсякъде, да му се казва кой не си е изпил хапчетата, както и кой държи в джоба си тлъсти мухи за хващане на шарани. Той обитава най-високото място и всякакви мушмороци ще се опитват да му

 пробутват уловки
 
Достатъчни са примерите в последните 24 часа, за да се убеди как двама политици му пробутват лъстиви методи за политическо скланяне за едно или друго.

 Първият, известен с бомбите си в ефир от рода как ни подслушват масово(навремето, но и сега)каза нещо ни в клин, ни в ръкав. Бил залят от телефонни обаждания заради снимки със снайперисти, които заплашвали "мандатоносителя"от Банкя. Стана обидно ясно, че генерал Наско е приел присърцe щуротиите със снимките на Митко Стоянов от Бърд и разбира се, никой не му обърна сериозно внимание. Все едно да се слушат дементните приказки на стар роднина. Уловката му обаче беше прицелена като от генерал на генерала. Знаем какво им е на душата. Пушки, национална сигурност, Сретен Йосич, преврати. 

Другият, който се опитва да сложи уловка на президента е Костадин Костадинов. В подозрително дългата консултация, той се отдаде на любимото занимание на историците, каквото образование уж е получил.

 Пренареди фактите 

за 30 годишната история на прехода ни като история на дълголетно господство на зависими от посолствата партии в комбинация с „етнополитическата мафия“. Използва метафората „роби“ за българските граждани, което архетипно поражда призива за „Стани, стани, юнак балкански“. Ясно е, че лидерът на Възраждане е готов да ни освободи от тежкия воденичен камък на робството от досегашните партии (новите не ги брои, защото имат още жълто около устата), стига само Румен Радев да му даде мандат.
Крайнодесният Костадинов съвсем не е тъп. Той разчита на блажените спомени на Румен Радев от 2020 г. за бунтовния му юмрук и гневния вик „Вън мафията“. Вдигна ли тогава той, Румен, народът на бунт срещу статуквото на Герб? Вдигна. Произнесе ли еротичната за българските маси дума "мафия"? Произнесе. Следователно, да ти благодарим, господин Президент, ти ни раздаде паролите тогава, ти даде виаграта на гражданите, залиняли от коронавирусните карантини и социални дистанции, ние ще продължим започнатото. Защото сърце юнашко не трае и трябва да се даде „шанс на здравия разум“. Долу Герб, долу ДПС.

Случващото се на консултациите преди връчване на мандата за съставяне на правителство, е чист съспенс. 

Какво ще стане утре?

А вдругиден? Кой ще се вземе с фашиста Костадинов и кой ще остане на топло на печката, като Иванушка Дурака? Ако Радев влезе в капана на Възраждане, ще плащаме по-нататък с референдуми за излизане от НАТО, за еврото, да даваме, или не помощи на Украйна и докога ще ги търпим бежанците, защото подменят етническата ни идентичност. Неонацистките партии като Алтернатива за Германия и испанската „Купонът свърши" ще правят с Възраждане мощни конференции в НДК за новия път на Европа и така нататък. Докато трае този напрегнат жанр генерал Наско може да си пуска глупостите за снайперистите колкото си иска. Все някой ден някой ще му каже да си остане у дома и да си гледа старините.