Сбъдна ли се „пророчеството“ на Доган: „Русия се възражда като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб”

Днес путиновата империя е просто мракобесен агресор от калибъра на хитлерова Германия

Авторът

Авторът

Лютви Местан

“В актуалното ни политическо време Русия се възражда не само като Геополитически Баланс, но и като Алтернатива за гарантиране на сигурността и мира в планетарен мащаб”.  

 Помните ли чии са тези дитирамби за путинова Русия? И как ви звучат днес на фона на трагедията на суверенна Украйна, на нейните 50 милиона граждани, брутално погазени от танковете, бетеерите, военните хеликоптери и изтребители на същия този “планетарен гарант на мира”? Как ви звучат тези лакейски хвалебствия на фона на хиляди избити не само военни, но и цивилни жени и деца?

На мен ми звучат като

 Дрън-Дрън по Дръндарски, 

защото думите са на “политическия визионер”, на “българския Ботев, Левски и Стамболов ведно” и почетен председател(без кавички) - Ахмед Доган. Цитирам буквално последното изречение от благодарственото писмо на  Доган до Павел Журавлев - Директор на Руския Културно-информационен център в София по повод на връчена награда за особени заслуги към путинска Русия.

В това писмо авторът не се задоволява с нормалното изписване на думи и изрази като “широката руска душа” и “голямата руска земя”. Така изписани те не удовлетворяват четкаджийската страст на автора и Доган прибягва до  баданарката на главните букви - в неговата редакция “широката руска душа” е “ Широката Руска Душа”, а “ голямата руска земя” е “Голямата Руска Земя”. Тя е   “толкова Голяма, че не познава граници”. Затова Ахмед Доган не отрони и дума за осъждане на незаконната окупация на Крим. 

Угодно мълчи и сега,

 когато “ Планетарният му настойник” докара войната след 80 десетилетия мир в Европа. Говорят безропотно подчинените му пратеници в парламента. Говорят биполярно. От една страна, с фалшиви евро-атлантически заклинания, а от друга - изпълнителният му директор претопли част от манджата от декември месец 2015 г., наречена “предколедно слово на почетния председател”, която се оказа копи пейст на годишния анализ на кремълския му  идеологически наставник – президентския съветник Дугин. Доган публикува част от прословутото предколедно слово, този път със заглавие - “Да гледаме бг целостта, 1-полюсният свят свърши.”
Тази реч следва да се чете във връзка с писмото до Журавлев, защото само така може да се разбере зле прикритата проруска същност и на автора и на партията му. Доган извежда 2 основни тези:
1. Поставя под съмнение адекватността на ЕС като политически съюз и на НАТО като надежден отбранителен съюз на свободния и демократичен свят. 
Цитирам: “Адекватна система ли е НАТО?-не приемайте нещата като блуждаещи политически клишета в нашия динамичен свят”, а “ЕС е в състояние “заспи” и се чуди какво да прави и къде да се закачи”.
2. Апологетика на възраждащата се сила на Русия като нов “геополитически Баланс”. Цитирам: “Утвърждаването на Русия е необратим процес, който искам да наблюдавате. Русия ще продължи тази линия, ако е необходимо, дори силово”.
Догановите умозрения не са просто констатации, а връзката им с писмото до Журавлев ги превръща в изключително опасни и спекулативни внушения за възраждащата се руска сила за сметка на ЕС и НАТО, които са неадекватни и “заспи”. Тогава опираме до фундаменталния въпрос - кой да гарантира сигурността и целостта на страната ни. Явно не само НАТО и ЕС, защото светът вече не е еднополюсен и е добре да свържем целостта на България и с волята на путинова Русия като нов геополитически баланс(извинете ме, Баланс). Не просто опасно, но и гнусно.  Да ви звучи познато? Това са опорките, с които кремълските мекерета ни заливат всеки ден, не само в социалната мрежа, а и от ефира на националните медии. На този фон нямат абсолютно никаква стойност фалшивите про натовски позиции и декларации, прочетени от групата на ДПС в парламента. Важно е какво казва Доган – Дугин.

Последните събития направиха на пух и прах “гениалните прозрения“ на „политическия визионер“ от Боянските и Росенските Сараи. путинова Русия не само че не се оказа гарант за мира в планетарен мащаб, а мракобесен агресор от калибъра на хитлерова Германия. Путин е глобална заплаха за човечеството, с маниакално насочения си пръст към червеното копче на ядрените бомби.

 НАТО и ЕС не само, че не са неадекватни и заспи, а се оказаха силен и сплотен защитник на Украйна и на целия демократичен свят.  Слава Богу, че сме част от това силно, адекватно и будно евро-атлантическо семейство, без което  и  нас ни чака съдбата на Украйна. Агресията срещу 

Украйна оголва реалната същност на българските партии, 

сваля фалшивите им натовски маски. убеден съм - ще преформатира и управляващото мнозинство. Смяната на военния министър е само началото и не изчерпва този процес. В управлението на България няма място за явни и скрити проруски елементи. В търсенето на адекватна на политическото време формула на властта няма забранени коалиции, стига участващите партии да покрият новия ценностен императив- истинска евро-атлантическа солидарност със съдбата на Украйна. Тази съдба ни повече, ни по- малко е наша съдба.

Б.Р. Вижте цялото благодарственото писмо на  Доган до Павел Журавлев - Директор на Руския Културно-информационен център в София.