Ще наследи ли клоунът на Жириновски, роден брат на посланик Митрофанова Либерално-демократическата партия на Русия

Невъзвращенецът Алексей е издирван за милиони долари и сътвори хиляди дивотии

Товаришч Ал. Митрофанов в компанията на хърватски красавици

Товаришч Ал. Митрофанов в компанията на хърватски красавици

Дълго очакваната смърт на руския националист Владимир Жириновски развихри политическата фантазия   в Русия. Всъщност различни източници през последните седмици на два пъти обявяват Жириновски за мъртъв, но категорично потвърждение, че се е преселил в Ада все още няма. Критичното му състояние обаче отвори дебат за неговия наследник в Либерално-демократическата партия на Русия. Така от нищото отново се завъртя името на неговия бивш заместник в партията и близък съратник дълги години Алексей Митрофанов – изключително скандална личност, достигнала до висшите етажи на Руската дума, но сега живеещ в изгнание. Всъщност Альоша е брат на  небезизвестната Елеонора Митрофанова, посланик на Русия у нас, спечелила си през последния месец славата на цинична балгаромразка.

Съветските, руските и българо-съветските медии усърдно криха през последната година неопровержимия факт, че скандално известният бивш депутат в Държавната дума на Руската федерация Алексей Митрофанов е в немилост и е напуснал родината си,  укрива се нейде в „гнилия“ Запад, въпреки че  сестра му представлява Руската федерация като нейн извънреден и пълномощен посланик в България. Засега.

Ветеран в политическата клоунада

Митрофанов изкарва четири и половина мандата като депутат от Либерално-демократическата партия (ЛДПР) на Владимир Жириновски (Жирик) още от създаването на параванната институция, наричана Държавна дума.

Альошка Митрофанов е изхвърлен от депутатските списъци през 2007-2011 г., когато изпада в немилост пред собственика на партията Жириновски. След скандала клоунът преминава в следващата по списъка путинистка партия (там други няма) «Справедливая Россия». Бившият му шеф Жирик го обвинява в кражба на два милиона долара и за малко да го тикне в затвора, но скоро двамата  отново се сдушват около държавната софра.

Спорното порно 

През 2005 г. спорният политик се пробва в порно киното. Продуцира 26-минутния филм «Юлия». Главните герои силно наподобяват тогавашния грузински президент Михаил Саакашвили и украинската министър-председателка Юлия Тимошенко. Филмът предизвиква политически скандал. Ядосаният Жирик се разграничава от своя депутат и публично го порицава. Митрофанушка е принуден да поднесе извинения на съпартийците си и на Юлия Тимошенко, но филмът получава наградата „Сребърен галош“ в класацията „Пи-Ар на годината“.

al_mitrofanov5.jpg

Красавици, кино и модни класации



Преди киното Митрофанов дебютира в хумористичната телевизионна програма „Маскено шоу“ и в „Джентълменско шоу“, пише текстове на известни поп-певци и снима документален филм за политическия „лидер“ Жириновски, след което се намъква под кожата му.

al_mitrofanov2.jpg

Алексей Митрофанов се прави на шут и в Държавната дума

Ако някой е забравил кой е Владимир Волфович Жириновски, ще напомним, че той е лошото ченге в руската Дума. Човекът, който зове за термоядрена война, за „поход на руските танкове през Европа до Лисабон“, за световен марш-наскок, след който руските войници „да си измият ботушите в Индийския океан“.
Запитан дали и доколко е руснак, Жирик отвръща, че е потомствен русин, защото майка му е чиста рускиня, а баща му е юрист...
На фона на наглото, цинично и граничещо с параноя поведение на Жириновски Путин изглежда разумен, трезв и отговорен национален водач. Което е целта на занятието.

al_mitrofanov3.jpg

Алексей Митрофанов като участник в шоу на певицата Азиза

През 2001 г. депутатът Митрофанов излиза с обръщение към Държавната дума сваленият югославски президент и международен престъпник Слободан Милошевич да получи политическо убежище в Русия. Само след година пак той ще предложи да бъде дадено убежище и на палестинския терорист Ясер Арафат. 
През 2003 г., когато САЩ и съюзниците превземат Ирак, Митрофанов настоява Русия да приюти Садам Хюсейн и приближените му людоеди.
За всички ходове, които е неудобно или срамно да бъдат предприети от официалната власт в Кремъл, си има ЛДПР, Жириновски и Митрофанов, които като истински санитари чистят и най-разложената мърша в руската политика.

Законотворчество с едно наум



През 1999 г. др. Митрофанов предизборно обещава да предяви иск за 500 млн. долара срещу американските тютюневи гиганти British American Tobacco и Philip Morris за „причинени вреди на руските пушачи“.
През 2012 г. заема противоположното становище и защитава пушачите от твърде строг проектозакон, подготвен от Министерството на здравеопазването.

al_mitrofanov4.jpg

Доста време Митрофанов бе смятан за дясна ръка на Жириновски

През 2002 г. Митрофанов се нахъсва срещу лесбийките и прави предложение да бъдат наказвани със затвор от една до пет години. През 2004 г. настоява проституцията на бъде легализирана, а през 2006 г. вече издига глас Руската федерация да разреши многоженството, понеже то така и така си  съществувало, а руските жени отдавна били далеч повече от мъжете. През 2007 г. Митрофанов се смилява над лесбийките, става яростен защитник на сексуалните малцинства и даже организира шествие в тяхна защита.
В кипящата законотворческа дейност на Митрофанов между 1993 и 2014 г. ник0й не е успял да забележи сериозни постижения, след като повечето от 205-те хаотични законопроекта, в които участва скандалният депутат, след „входирането“ си остават в архивите  на Държавната дума.
Въпреки пушилката, вдигната от Митрофанов през 2003 г., депутатите не приемат предложението му на Волгоград да бъде върнато името на Сталин в чест на 60-годишнината от Сталинградската битка.

Непотопим



Митрофанов бързо се скарва и с парламентарната група на „Справедливая Россия“, но през 2012 г. скандалният му авторитет го издига до председател на парламентарния Комитет за информационна политика, информационни технологии и свръзки.
Руското правосъдие най-сетне се заема с него, след като депутати и бизнесмени уличават видния либерал-демократ в искане на подкуп в размер на 200 000 долара, рекет и заплахи срещу кредитори. После Митрофанушка обявява фалит и кредиторите му пият по една студена вода на стойност милиони долари.
По искане на Генералния прокурор на РФ Държавната дума снема имунитета на Льошка Митрофанов за  „мошеничество в особено големи размери“, след което страдалецът заминава „на лечение“ във втората си родина – Израел. 


Бау!

Дълго време от него няма ни вест, ни кост. Но черен гологан не се губи и след няколкогодишно изгнание Митрофанов с цялото си величие изгрява в Загреб. Влязъл в магазина за руски стоки Ruske delicije (нещо като „Берьозка“), осведомил се как вървят продажбите и се снимал с част от персонала. Защо точно в хърватската столица? Ами защото в Загреб са разположени две компании, чийто шеф е съпругата на Митрофанов Марина Лилевяли.  Така скандалният руски националист се е настанил удобно в европейска държава и ползва всички благинки на  ЕС.
Митрофанов обаче си е останал верен на Кремъл, и ако днес Путин го повика да наследи партията на Жириновски, ще се отзове веднага. Още повече, че сестра му Елеонора с антибългарска реторика натрупа доста позитивни точки пред диктатора Кремъл.

(По материали от съветския и руския печат)