Смешникът с дайрето громи мафията

Истинските политици знаят, че силата на епитетите означава слабост на аргументите

Авторът

Авторът

Панайот Ляков

 При последните си изяви назначеният председател на ДПС бе изпаднал в еуфория и усилваше тоталната деградация на издъхващия парламент. С променена целенасочено „фасада” – нова прическа, марков костюм, скъпи очила той бе повярвал, че модерните доспехи го превръщат в съвременен „герой”. 

Отмъстителят,

 който громи от трибуната на бившето Народно събрание мафията (нищо, че ДПС е вградено в ОММ - Олигархично Мафиотския Модел, владеещ България, а седящият до него в парламента олигарх е единственият, идентифициран според закона „Магнитски”). Удряше дайрето и бълваше щуротии за „власт, взета с кръв” и „държана насила” от БСП в парламентарната ни република. Сеч наред, предизвикваща само присмех, защото въпреки „доспехите” и престорената ярост дайрето,  тоест речта му звънтеше 

фалшиво и примитивно
        
Циничните му атаки срещу десните болшевики, шмекерите на Промяната, левите комунисти звучаха абсурдно не само заради крещящия гьонсуратлък (”Крадецът вика бийте крадеца”). Той произнасяше написаните му безжалостни слова с неточни ударения, сбъркана градация и фалшив патос.  Далеч от псевдонаучния стил на шефа си Доган те засмърдяха от битова воня на изрази като „кафявото петно отзад” -  естествено на противника, ДПС е само в бяло. Такива простотии подхождат на селски дерибей, изтъпанил се пред разпасани читаци, посръбващи кафе и сипещи люти закани срещу неверниците, атакуващи движението. Ама как да разбере бедното Карадайре, че в парламента всичко това това звучи нелепо и впечатлява само активисти с отрицателен коефициент на интелигентност?

Истинските политици знаят, че силата на епитетите означава слабост на аргументите. А думите илюстрират мисълта (щом я има) и ако акълът не ти достига нищо не може да го компенсира. Затова всяка теза, лансирана от този дирижиран политбабаит е лековата и банална, повтаряна до втръсване. Не сме чули от него оригинална идея, достоверна прогноза, сполучлива метафора. Явният дефицит на компетентност проличава и от използваните хули, обидни квалификации и арогантни лъжи. Вероятно отчаяните имиджмейкъри на движението, осъзнаващи цялата

Лидерска безнадеждност

на Карадайрето се опитват да му помпат имиджа чрез високопоставени срещи, като проведената наскоро с президента на Турция Ердоган.
     Но това е стрелба нахалост. Набеденият „водач” на ДПС е  твърде посредствен човечец, измъкнат от небитието и поставен на позиция, която не може да защити. И за цял живот ще си остане смешникът с дайрето, предизвикващ хилене, съжаление и никога респект. Усилията му да представи бизнескорпорацията ДПС, съзидател и крепител на ОММ, като национално отговорна и ценностно ориентирана организация се опровергават от нейните бизнескоманди, върлуващи от години по министерства, кметства, агенции и т.н. Те системно злоупотребяват с публични средства чрез безогледни корупционни схеми в пътното строителство, енергетиката, транспорта, горските стопанства, митниците и каквото още се сетите. Например във фонд „Земеделие” за одобряване на проект с европейско финансиране  плащаш се говори, че 30% е комисионната, но предварително.
     Е, как се връзва този грабеж с високо парните клетви за „Благото на народа”? Просто върхушката на ДПС, тънеща в лукс и въртяща милиони по вектора Доган е наела срещу дял от плячката лустросаният политически имитатор, за да вдига шум и да забавлява публиката. А порциите за корпорацията вървят все по-големи и все по-тлъсти. Брокерът на „Има такъв народ” бе приготвил  два милиарда за магистралните „бандити”. 

     Слава на Аллах и неговия пророк Ахмед!