За кожата на един кандидат-вожд на БСП

Дали някой високпоставен кукловод не иска да залепи счупеното гърне БСП-АБВ

Братя по оръжие

Братя по оръжие

Светослав Пинтев 

Дали партията на Георги Първанов и Румен Петков няма да се изхитри да превземе крепостта БСП с троянския си кон. На такъв ход и сам хитроумният Одисей може да завиди. А 

подаръците от данайците вече валят

Бившите  жарки съпартийци в БСП Румен Петков, сега лидер на АБВ, и Кирил Добрев  обявиха гръмогласно, че са готови да си сътрудничат и да предложа алтернативно управление на страната ни по време на интересна дискусия, организирана от АБВ. Звучи направо страшно...
Можем да кажем само: 

Боже , пази България !

 Така Кирил Добрев, който се явява зам.шеф на БСП и кандидат за председател, даде ясна заявка, че заедно с ментора си Георги Първанов, почетното божество на АБВ,  може и иска да обедини „здравите сили“ в името на ляво управление. Лоялно към Кремъл, разбира се.
Москва ще даде едно братско рамо, което винаги си е решаващо за битките в БСП, вероятно си прави сметката Киррчо. Ала там сега си имат и доста други проблеми, екзистенциални.  
Добрев, както е добре известно, е основен конкурент за шефското място в БСП на  Корнелия Нинова, на която доскоро беше и дясната, че и лявата ръка. А сега хапе радостно и двете й ръце.  Точно той  отлично знае, че тя е 

алергична към АБВ и вождовете им, 

та не можем да разглеждаме тази му изява като благословена от  Партията.  Съвсем логичен ход на Кирил Добрев, между другото.
Имаше времена, когато дори се очакваше и той да се влее в редиците на отцепниците от АБВ, с които е близък, но сега явно дружно се опитват да овладеят самата БСП и  да ни поведат заедно към блесналите жита на светлото бъдеще.   Вместо Корнелия, която дълго и упорито се бори за този щастлив миг...
По сценарий, съчинен в АБВ, вероятно двете формации отново се обединяват, а Първанов се връща на бял кон като обединител на победоностната левица. Това, че тя е в същото време храм на родния капитал е незначителна подробност, за която дори не си заслужава да се говори.
В Столетницата все повече хора смятат, че Кирил Добрев е 

троянският кон на Георги Първанов в БСП

 Отговорни другари припомнят, че бившият президент не просто обгрижва сина на покойния си съратник Николай Добрев, а се смята, че синовете му имат общ крупен бизнес със сестрата на Кирил. Върхът на сладоледа за социалистите е, че фирмите, които неотклонно гравитират около Добрев, са печелили през последните 10 години редовно крупни обществени поръчки на  държавни институции. Това прави хората около Нинова особено подозрителни за топли връзки с ГЕРБ и ДПС. Да не говорим за историята с  „Техноекспортстрой“, която банкерът в изгнание Цветан Василев обяви за компания под контрола на Делян Пеевски. Сестрата на Добрев се е подвизавала там като прокурист от 23 септември 2013 г., ако се вярва на Търговския регистър. 
На 5 септември  същата година Кирил Добрев  с комсомолски плам оглави парламентарната комисия, разследваща бившия шеф на Комисия за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов и неговото „чудно“ тефтерче. Нищо не излезе от това разследване разбира се, нито от комисията. Кирчо покри информацията за съдържанието на тефтерчето.
Бившият енергиен министър Румен Овчаров директно обвини пред медиите Кирил Добрев, че иска да постави партията 

под контрола на ДПС

 Той твърди, че предстоящият избор за лидер на социалистическата партия е третата битка за овладяване на БСП. "Първата беше по времето на Жан Виденов, когато "Мултигруп" се опита да я овладее и не успя, но Жан плати с цената на свалянето си. Втората битка беше по времето на Сергей Станишев. Той просто не проведе битка, а предостави партията на Делян, Доган и Цветан (Василев). Сега е третата битка за овладяването на партията", заяви той.  
Кирил Добрев веднага се защити
. "Какъв човек на Делян Пеевски мога да съм, когато Румен Овчаров, Корнелия Нинова и Делян Певски бяха в един общ политически кабинет", заяви той пред Би Ти Ви, напомняйки за управлението на тройната коалиция. 
Няма проблем всички да са негови хора, ако нас питате. 
От думите му обаче стана кристално ясно, че двамцата с Пеевски са обсъждали подкрепа на ДПС за БСП на последния местен вот. 

Каква идилия

"Срещал съм се с Делян Пеевски. Последната ми среща беше на местните избори, когато говорихме за конкретни общини", заяви Добрев, но не благоволи да уточни къде се е провела срещата, а тайнствено каза, че е била "в благоевградския избирателен район". Нейде из хижите, предположи съпартиецът му Костадин Паскалев.  Той каза още:  „Вие знаете ли къде е Делян Пеевски? 3 месеца не сме чули гък от ДПС освен защитата на студения резерв на ТЕЦ-Варна… Делян Пеевски няма да влезе в БСП през Кирил Добрев“. Това не е много сигурно, апропо. 
И Добрев, и Нинова, които в средата на септември ще се изправят в директен двубой, явно вече се виждат 

не само като лидери на БСП, но и като премиери
 
Сложно е при пустите му социалисти и компания. Битката за кожата на единия кандидат изглежда ще прилича по-скоро на свиреп гладиаторски двубой в нозете на римския император. Заинтересованите лица зад кулисите несъмнено ще  снабдят с всякакви оръжия фаворитите си. Зрелището е осигурено, а за победителя ще има не само хляб, а и черен хайвер.
 Срещата ще бъде оспорвана и изключително неспортсменска, както биха се изразили футболните коментатори.

Сивият кардинал стана враг с партиен билет

Побните ли какво тв шоу сътвори ромският водач Дон Цеци, известен също като Цветелин Кънчев, през 2017 г., когато изхвърлиха партията му от коалицията на БСП. Тогава той обяви Кирил Добрев за   новия господар на „Позитано“ 20. Тогава лидерът на „Евророма“ отсече, че този нов червен повелител плащал на пиари да го изкарат хулигана на „Позитано“, а всъщност  си бил  лигльото на „Позитано“.
„Става дума за пари... 

На „Позитано“ става нещо страшно“,

отсече тогава Цветелин Кънчев. 
После обясни, че Корнелия била със „заешко сърце“, а в ръководството на БСП никога не е имало толкова милионери. А винаги е имало  предостатъчно, ще отбележим. В резултат на класовата борба и експроприацията  разбира се.  „Каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари”, дето вика класикът.
Ала зайците често побеждават лъвовете, не само в приказките, а най-паче на партийните форуми.
Припомня се и това, че Корил Добрев беше обявен преди години като повелител на червените тролове, след изтичавето на една много любопитна стенограма. Дали ще му помогнат и сега? Надали.
АБВ  организира въпросната дискусия, с която започнахме, на чудната тема 

„Алтернатива има“

 Алтернативата, разбира се, са те, формацията, която подписа  съвместна декларация за взаимодействие с партията на руския президент Владимир Путин „Единна Русия”,  която в Русия всички вече откровено и единно ненавиждат. Но у нас обичат и тачат като майка родна.
Да ви припомня, това  стана по време на визита през 2017 г.  в Москва на Румен Петков, тогава член на Изпълнителното бюро на т.нар. Алтернатива за българско възраждане. Или за съветско възраждане, което ще е много по-прецизно определение, но е 

класически оксиморон, 

за огромно съжаление на другарите и другарките? 
Като председател на АБВ бившият президент Георги Първанов  също беше скъп гост на форума на "Единна Русия" през юни 2016 г. Там тогава кацна и чисто новичкият лидер  на БСП Корнелия Нинова, организирала само дни преди това тържествено поклонение на нейното „Политбюро“ пред паметника на Тодор Живков в Правец. Приживе заклеймен и позорно изключен от партията, между другото.
 Тя, а мисля и Първанов, се срещнаха с тогавашния председател на Държавната Дума на РФ Сергей Наришкин, който малко по-късно стана 

началник на руската служба за външно разузнаване (СВР) 

 Чиста случайност, разбира се. 
Именно след тази московска визита на  Първанов и Нинова двете толкова „леви“ партии се втурнаха към излъчване на обща президентска кандидатура и се спряха с небивал възторг на настоящия държавен глава  и главен борец с мутрите Румен Радев.  После нещо се счепкаха, та се наложи АБВ да издигне свой кандидат. 
Интересно е дали сега някой високпоставен кукловод не иска да залепи счупеното гърне БСП-АБВ . 
Корнелия Нинова е прекалено вироглава, труден характер, който трудно ще склони да се прегърне пак с АБВ. А Кирчо ще свърши работа. Защо да не заложат на него.  Ave!