Зараждащият се фашизъм – задкулисието си подрежда картите

Юлиан Войнов

Възраждане вече са поставени като втора политическа сила. Ще ни спасява от джендърите и либерастите. Но най-вече ще има правото да излъчи правителство, евентуално след ГЕРБ, които са първи, докато даването на мандат на третата политическа сила, която в случая е ППДБ, ще зависи от решението на президента.

 Задкулисието си подрежда картите

В тази връзка ето основните признаци на зараждащия се фашизъм. 

- Мощен и постоянно налаган национализъм;
- Обръщане към традициите и отхвърляне на модернизма;
- Незачитане на човешките права;
- Идентифициране на външни (ЕС, либералната демокрация, бежанците) или вътрешни (цигани, гейове) врагове като обединяваща кауза;
- Широкоразпространен сексизъм и мачизъм (отхвърляне равноправието на жените, оправдаване боя на деца);
- Контрол върху медиите;
- Преплитане на държавното управление с религията;
- Неуважение на интелекта и изкуството (чалгализиране);
- Необуздана (ендемична) корупция и шуробаджанащина (непотизъм, кронизъм);
- Опорочени (фалшифицирани) избори.

За съжаление това е, което ни предлагат партиите на статуквото, подчинени на един център около феномена Държавно предприятие. Пропагандата, която се лее отвсякъде и се разпространява абсолютно безкритично от най-влиятелните медии, работи за налагането на един режим, който в огромна степен представлява една фашистка идеология в страната. Рано или късно тези режими се срутват, унищожавайки обаче не само техните фюрери и демагози, но и цели нации и народи. 
Развитието на подобен сценарий у нас изобщо не трябва да се подценява. 

Смисленото поведение

 в случая е масово участие на изборите, което ще отслаби и намали влиянието на купения вот. Имайки предвид, че купеният вот този път ще бъде концентриран основно в една единствена политическа сила, високият процент гласували може да има наистина катарзисно въздействие върху българската политическа среда.