Мутрите на онова време са били комунистите и нацистите – стават другари и по бизнес

В Русия днес се реабилитира едновременно и болшевизмът, и национализмът

Сталин и Хитлер

Сталин и Хитлер

Александър Йорданов

Нацисти и комунисти – другари и по бизнес. Това разкрива, но едва след 80 години, една руска медия – Газета.ру. Тя е от тези газети, които хвалят днешната политика на Кремъл. Затова и признанието за бизнес далаверата между Сталин и Хитлер не е случайно. В Русия днес се реабилитира едновременно и болшевизмът, и национализмът. Затова и тази публикация е написана с най-топли чувства към двата престъпни режима - комунистическият и националсоциалистическият. Но, за какво става дума.
Става дума затова, че след подписването на 23 август 1939 г. на Договора за ненападение между Германия и СССР, известен като Договор „Рибентроп- Молотов”, още през есента, успоредно с окупацията на Полша, двете държави разширяват търговските си отношения. На изток потеглят ешалони с промишлено оборудване и оръжие за съветската армия, а към Берлин – зърнени доставки и петрол. „Съветският съюз и Третият Райх ставаха все повече нужни един на друг”, четем  в Газета. ру.
На 26 октомври 1939 г. СССР и Германия сключват договор за доставка на пшеница. Същевременно с договор от 19 август Берлин предоставя на Москва стоков кредит на огромна за времето си сума от 200 млн. райхсмарки за закупуване на специално оборудване, производствени станове, машини и съоръжения. Предвидено е кредитът да се погасява с доставки на зърно, петрол и други суровини.
На 11 февруари 1940 г. в Москва

нацисти и комунисти подписват нов търговски договор,

 който предвижда доставка на суровини за Германия на стойност 420-430 млн. марки за 12 месеца. На същата стойност в срок от 15 месеца в СССР е трябвало да пристигнат германски стоки с военно предназначение. И това сътрудничество се осъществява в период, когато вече бушува Втората световна война, чиито подпалвачи са именно СССР и Германия. Така практически СССР подпомага нацистка Германия да продължи своята агресия срещу Централна и Западна Европа, да воюва с Великобритания. Затова и в този период българските комунисти подкрепят изцяло сътрудничеството между съветските комунисти и германските нацисти. И това е една от най-гадните, сред многото други гадни, страници в историята на престъпната организация БКП.
Най-циничното в тази история е, че в момент, когато самият Съветски съюз изпитва остра нужда от зърнени храни и в много райони на страната 

хора умират от глад, а властта в Кремъл храни нацистите в Берлин

 Комунистите винаги са били двуличници и това трябва отлично да знаят и техните наследници. А останалите хора да внимават, когато общуват с тях, когато слушат лъжите им. СССР изнася за Германия и огромно количество дървен материал. Всъщност съветските зърнени доставки осигуряват хляба на германския войник в този период. Стига се и до там, че СССР започва да купува някои суровини от други страни само и само да ги достави на нацистка Германия.
На 26 октомври ден през 1939 г. в Германия е на посещение съветска делегация. Тя посещава заводи за военна техника като целта ѝ е да получи най-новите образци.
Когато обаче същата есен, на 2 декември, СССР започва военна агресия срещу Финландия САЩ въвеждат т.нар. „морално ембарго” на доставки на авиационна техника и технологии за режима в Москва. Именно под натиска на САЩ и Франция на 14 декември СССР е изключен ог Обществото на народите ( първообраз на Организацията на обединените нации). Това обаче още повече 

укрепва дружбата между Сталин и Хитлер

 През 1940 г. СССР осигурява на Германия 74% от необходимите за индустрията ѝ фосфати, 67% от азбест, 65% – хром, 55% – манган, , 40% – никел и 34% – петрол.
Според Началника на оперативното управление на Генералния щаб на сухопътните сили на Вермахта генерал Вагнер: “договорът със СССР ни спаси”.
До 22 юни 1941 г. СССР успява да достави на Германия 43,5 хил. т. кюспе (за 7,6 млн. марки), 475 т. ленено масло, 12,1 хил. т. Памук (за 9,6 млн.марки), дървен материал (за 49,5 млн. марки), 61,1 хил. тона петролни продукти и т.н.
Тези факти трябва да се знаят, за да няма заблудени поне млади хора, които да си мислят, че има разлика между комунисти и нацисти.
Но знам, че ще има и такива нашенци, които ще ми възразят: но нали комунистите са се борили срещу фашистите? Отговорът е ясен: и днес има банди, които враждуват помежду си, но това не прави едните от тях по-малко престъпни от другите. 

Мутрите на онова време са били комунистите и нацистите

 А това, че и днес има млади хора, които ползват техните символи – петолъчката, сърпа и чука и пречупеният кръст, показва само каква огромна вреда са нанесли върху психиката на човечеството комунистическата и нацистката идеологии, колко народ те умствено са повредили. Но остава проблемът - колко от тези граждани, умствено повредени от комунизма и нацизма, днес ще се явяват като кандидати на изборите или пък ще бъдат гласоподаватели. Ще мълча, но слава Богу, че няма забрана за четене и затова си позволих да прочета нещо и от руската преса вчера.