​Бежанците – зловещото наказание на Путин срещу европейската цивилизация

Потокът от бягащ народ се движи по пътя на пропадналия "Турски поток" на руския газ

Димитрин Вичев

Ставаме свидетели на зловещ договор и план. Руски войски и оръжие в Сирия, срещу сирийски бежанци в Европа. Това е сделката на Путин с Асад.

Ще се опитам да обоснова мислите си.

Забелязвате ли, че т.н. "бежанци" са предимно млади мъже и хора, които някак изведнъж организирано от месец насам тръгнаха от зони , където не се водят разрушителни бойни действия? Такава е например столицата Дамаск, откъдето е голяма част от потока сирийци. Те носят пари, не са гладни (има достатъчно снимки и кадри как тъпчат и изхвърлят хуманитарните помощи, б.а.). Тези "бежанци" почти навсякъде вдигат организирани бунтове и поставят своите категорични искания. Имат свои лидери. Крещят и са готови да се бият с полицията в Будапеща, Мюнхен, Копенхаген. Те знаят къде отиват. Разбира се после ще доведат многолюдните си семейства. И това е хуманитарно правилно. Разбира се ще станат милиони. И това е аритметически правилно.

И либерална Европа не може да ги спре

И няма идея какво да прави.

Тези хора не са част от милионите бежанци , които са в лагерите в Турция, Ливан или Йордания.Те нямат нищо общо и с онези, които преминават нелегално в България от Турция. Нещастните хора, които бягат от ужасите на войната, го направиха и правят през последните 4 години. И те имат друг външен вид. Те са много уплашени и измъчени хора. И имат нужда най-вече от подслон, храна и топло човешко отношение. Където и да е. И искат да се върнат в Родината си.

А тези пристигат направо от Сирия. Там в момента няма мащабни и активни военни действия. Кораби от гръцките острови ги пренасят до континенталната част, автобуси до македонската граница, после до Сърбия, и от там през Будапеща и Австрия към Германия. Този марш е абсолютно организиран и подробно планиран.

Това е наказателна акция на Путин срещу Германия и Европейския съюз. За намаленото потребление и цена на природния газ, за санкциите срещу Русия и за поддръжката на ЕС към украинското правителство и народ. Затова днес Путин изпълнява своята част от уговорката с протежето си Асад и с кораби и самолети, изпраща войски, танкове и самолети, а Башар Асад изпраща организирано в Европа "бежанци".

По този начин Путин постига няколко ефекта.

1. Ще продължи войната в Сирия до когато си иска. Така няма да допусне катарски , египетски и ирански газ да се пренася в Европа по планираните за строеж газопроводи.

2. Ще дестабилизира Европейския съюз, като го разедини. Унгария вече влоши отношенията си с Германия. Гърция също си "връща" на Германия и пряко подпомага Путин, като насочва "бежанците" към Македония без да ги регистрира. Ако руснаците решат, могат да ги насочат към Кулата, София, Видин, Арад /Румъния/ и Унгария. Ще се движат само в страни от Европейския съюз. Но не са сигурни, защото България не е съгласна и надали ще ги пропусне. Докато приятелските на Русия правителства на Македония и Сърбия вдигат само медийна пушилка. Даже в Сърбия им организират посрещане, доброволци, лагери и друго съдействие на похода им. Никой от тях не остава нито в Македония, нито в Сърбия. Бежанският поток се движи по пътя на пропадналия "Турски поток" на руския газ през Гърция, Македония, Сърбия, Унгария и Австрия.

Затова руснаците извършиха и провокацията срещу България със самолетите , които искат да прелитат над наша територия, без да е нужно, защото пътя им до Сирия е много по-дълъг. Сега Путин търси как да ни накаже за отказа. Може да опита с част от "бежанците".

3. Путин дава повод на приятелите си националисти във Франция, Германия, Холандия, Великобритания, Дания да "протестират" и да пазят "християнска" Европа, като настояват за излизане на страните им от Шенген и после от Европейския съюз.

Путин неистово иска да се разпадне ЕС. За да може 

да рекетира и заплашва 

всяка отделна страна. И да продава предимно руски газ и петрол.

Така действат Путин и "братска" Русия днес. Странна е изолационистката позиция на САЩ от проблема. Израел също мълчи и може би тайничко се радва, че сега европейците ще разберат, какво значи "арабски тероризъм" и няма да са така критични към Израел в неговата борба за оцеляване сред враждебни държави.

Мисля, че светът е полудял и е на прага на Третата световна война.

Дано да греша.