​Осман Октай: Доган и ДПС са заплаха за НАТО и ЕС, ако предприемат атаки срещу Русия

Европарламента влизат само ГЕРБ, БСП, ДПС и АБВ

Делян Пеевски със сигурност ще бъде избран за евродепутат. Доган изпраща чрез неговата кандидатура посланието: „Не ми пука, аз решавам”. Доган е обиден, че го унижиха по време на националната конференция превръщайки го в жертва, а после изкарвайки го депресиран за да не свидетелства по делото срещу Октай. Това обяви по Нова ТВ политическият анализатор Осман Октай. Той е категоричен, че Доган е унижен и сега си отмъщава на обществото. Октай припомни, че не трябва да забравяме какви заплахи отправи Доган към гражданите след атентата от миналия януари” „Балканите могат да се превърнат в „Близкия Изток”.

Мюсюлманите и етническите турци са оръжие в неговите ръце и той може да ги използва. Доган демонстрира, че без него нищо не може да бъде реализирано в държавата. Институциите трябва да бъдат много внимателни към такива политици, особено в контекста на Украинските и Руските отношения. Територията на България ще бъде напрегната зона през следващите месеци и вероятно ще бъде използвана от НАТО и ЕС за удари срещу Русия. Единствената изненада за партньорите може да бъде етнорелигиозната тема, която Доган и ДПС да възпламенят, предупреди Октай.

Според него на предстоящите избори активността на избирателите ще бъде висока, а само четири партии ще влезнат в европарламента – първи ще са ГЕРБ, БСП ще раздели места с АБВ на Първанов, а ДПС ще има три места. Реформаторите и Бареков нямат шанс, прогнозира анализаторът.