АБВ вади 17 души за евровота, скоро казва кои са те

Съставът на листата им ще е балансиран и силен

До няколко дни ще бъде представена листата с евродепутати на АБВ, която ще включва максималния брой кандидати – 17. Това обяви Георги Първанов. „Този състав ще бъде добре балансиран и силен. В него участват доказани личности, лидери в своите професии, които ще правят икономическа политика. Вярвам, че ще спечелят доверието на българския народ”.

Това заяви Георги Първанов, който заедно с Ивайло Калфин, Румен Петков и представители на АБВ бе на срещна с жителите на Благоевград.

Първанов каза още, че АБВ провежда спокойна кампания за разлика от опонентите си, които са силно изнервени – късат плакати и афиши за предстоящи срещи, на други места пускат внушения и интриги. „Дали сме си дума да не обръщаме внимание на такива закачки. За нас е важно да формираме нашите послания и политики, своевременно да ги оповестим пред хората и те да бъдат печеливши”, заяви Първанов.

В препълнената зала той добави, че е последният човек, който ще прави изкуствени промени в първенството на държавата, но все пак българската политика ще спечели ако традиционните играчи си починат от участие в управлението.

По думите му, има претоварване с власт, преяждане с власт и злоупотреба, а за да се избегне това са нужни нови политически сили, които да са гарант, че тези практики ще бъдат преустановени.