Алгафари: АБВ няма идеология, там каузата е успехът на Първанов, предавал ме е три пъти

В АБВ има една единствена цел - да се работи за каузата и успеха на Герги Първанов. Това се случва в АБВ сега. Някъде в някакъв кръг се взима решение, влиза после Първанов в щаба и казва какво трябва да се случи. Няма диспут и дебат, всичко се изпълнява. Така специалистът по политически пиар Нидал Алгафари обясни оттеглянето си от новия проект на бившия президент.

Така се случи, когато всички решихме да напуснем БСП. Само Първанов стопира този процес,  почна да обяснява, че сега не е моментът. Вероятно има друга игра – ако АБВ успее, ще каже от позицията на силата, че се маха от праволанета БСП. Ако не успее обаче, ще каже, че не е напуснал партията, обясни Алгафари.

С Първанов Алгафари говорил два пъти  и на два пъти му казал: „Стягай се, ще работим заедно”, но отказа повече коментари и обяснения. Говорих и с Румен Петков, и той смята, че прибързвам. За сега в АБВ идват много малко хора, които искат да се срещат с групата на Първанов. Изненадан съм и от качеството на хората, които търсят контакт с формацията. Големият проблем обаче е, че АБВ няма идеология. Бях предложил тезата – „Не искам правосъдие, а справедливост”. Защото имаме добри закони, но нямаме справедливост. Исках да има повече родолюбие и патроитизъм, да говорим за попа, даскала, а те „Белене”, та „Белене”. Не може едно такова движение да стъпи върху този проект. На хората им липсва справедливост, плашат се, че децата им са напуснали страната и не искат да се върнат, че без връзки нямат работа и хляб. Аз самият няма да гласувам за този енергиен проект. АБВ имаше шанс да обере гласовете в голямата периферия, но с такава политика нямат успех. Отиването ми в АБВ е голяма простотия, трябва да се извиня на себе си, че пак се подведох с Първанов. Три пъти ме е подвеждал и предавал Първанов, заслужавам си „Златен скункс”. Първият път ме предаде, когато трябваше да се подкрепи шеф на БНТ. Той ни накара да работим за един кандидат, а се оказа, че подкрепя друг.  Вторият път беше при изборите за вторият му мандат. Мисля, че ме покани да му водя кампанията, а се оказа, че съм бил част от екипа на Моника Станишева, която му правеше изборите.Третият път ме подведе за нещо лично, свързано и със смъртта на баща ми, с ваденето на досието ми, призна Алгафари.

Според него сега ГЕРБ са с по-добри позиции за изборите и като опозиция си вършат работата.

Алгафари предупреди, че управляващите сега заиграват с етническата карта, но накрая ще овладеят ситуацията. През април-май ще има нова бежанска вълна към България, прогнозира етническият сириец.