Костов и Сидеров разсъниха заспалата ДАНС

ДАНС и правителството трябва да отговорят възможно най-бързо на ключовия въпрос защо в България беше извършен международен терористичен акт”, категоричен е Иван Костов, който е ротационен председател на комисията за контрол на службата в парламента.

На заседание днес беше изслушан зам.-председателят на агенцията Владимир Писанчев, но според лидера на ДСБ той не е дал конкретни отговори на ключови въпроси. „Защо в България беше извършен този терористичен атентат? Защо в нашата страна?. Те трябва да отговорят на този въпрос възможно най-бързо. Всякакъв евтин отговор от типа на "Ами, те такива неща се случват. ”Ми що пък да не е у нас?” не е задоволителен. България за първи път се появява като мишена на международен тероризъм. Като мишена тя трябва да знае защо е станала. Защо в този момент? Защо досега не е била?”, разстреля с въпроси правителството Иван Костов.

Писанчев предпочете да се излезе от сградата на Народното събрание през задния вход и запази пълно мълчание пред репортерите кулоарите на Народното събрание. Костов ще изпрати писмени въпроси относно атентата на бургаското летище. Волен Сидеров, който също е член в парламентарната комисия на ДАНС, заяви, че агенцията е хваната по бельо от терористите. Според него службите в момента не разполагат с повече информация за станалото, отколкото разполагат медиите. Той критикува българското контраразнуване, че не е разполагало със собствена информация, за да предвидят рисковете от подобен атентат.