Предателството на Майк Флин: Тотална руска пропаганда, координирана с Тръмп

Руският диктатор може да вижда IP адресите на всеки, който в миналото и сега чете Уикилийкс

Руският диктатор може да вижда IP адресите на всеки, който в миналото и сега чете Уикилийкс, а това означава, че може да изнудва представители на ключови американски позиции, за да станат негови шпиони

Източници, свързани с разузнавателната общност, казват, че пътуванията на генерал Майк Флин до Кеймбридж и в цяла Европа ще бъдат основната част от обвинението срещу Доналд Тръмп и преследването на десетки негови сътрудници.
Според няколко източници в разузнавателната общност Майкъл Флин, заедно с руски агенти, е координирал изготвянето на посланията, които Владимир Путин използва, за да атакува демокрацията не само в САЩ, но и в цяла Европа. 
Тази новина е пряко свързана с 

„изпирането“ на данни,

 извършено от сървъра на Алфа банк от името на Доналд Тръмп и Русия, където, както съобщихме, кампанията "Тръмп" може да бъде разделена на две сфери: хакерската атака срещу кампанията на Демократичeската партия и базите данни на избирателите в САЩ.
Сървърът на Алфа Банк "изпра" тези данни, за да каже на Тръмп къде да се насочат посланията му, казват източниците. Но посланията и съдържанието, с които са били „облъчени“ целите, са били координирани с Русия от генерал Флин.
Освен това Флин използва същите хакерски инструменти и изкуствен интелект, кодирани в Русия, и помогна на крайнодясни и нацистки партии в цяла Европа да го използват в собствените си държави. Източници на разузнаването твърдят, че множество партньори от НАТО имат доказателства за това и, че доказателствата са предоставени на ФБР.
Ако "изпирането на данни" е първата част от неоспоримите доказателства в историята "Тръмп - Русия", "пропагандното насочване" е втората част. Флин атакува не само Съединените щати, но и всичките си западни съюзници от името на Русия, с пълното знание и съпричастност на Доналд Тръмп.
И двете половини от обвинението в социалните медии, твърдят източници, ще бъдат ключови за цялостния случай на директора Коми. 
Има и друг клон на наказателното разследване, което се фокусира върху изпирането на пари и корупционните плащания от Русия и руските сателити към г-н Тръмп и неговите съюзници. 

flinn_trump.jpg

Тръмп и Флин

Но „хакването“ на изборите в САЩ се дели на две половини:

 хакване и насочване

 Дейностите на г-н Флин обхващат и двете страни и ги свързват с руските активни мерки в цяла Европа, включително текущата атака срещу френските избори.
Както преди споменах, сървърът на Тръмп комуникираше с Алфа банка в Русия и използваше Vertica за насочване към точната аудитория. Точното съчетание на тези две бази данни позволи на Cambridge Analytica и SCL да създадат руска насочена пропаганда и да я насочат към групите избиратели с изключителна прецизност. 
Технологията зад насочването на Cambridge Analytica бе откраднато от Facebook от Александър Коган, който отиде в Сингапур и се прекръсти на Алекс Спектър. В много отношения историята "Тръмп-Русия" започва и свършва в университета в Кеймбридж. Димитър Фирташ, корумпираният руски олигарх, покровител на Пол Манафорт, от Кеймбридж, е получил 6 милиона паунда от 2010 година досега. С тези пари очевидно е организирана групата руски шпиони, включително и Коган-Спектър.

Фалшивите новини за изборите през 2016 г. всъщност не бяха фалшиви новини 

Това беше истинска пропаганда, координирана и платена от руската държава. Генерал Флин беше активно замесен, твърдят източници, като е обсъждал как тази пропаганда може да се използва и насочва в цяла Европа и другаде, както и в кампанията на Доналд Тръмп.
Сър Ричард Деарлоу, бивш шеф на MI6, каза за "Файненшъл таймс", че Veruscript - новоучредено дигитално издателство в Кеймбридж, което е осигурило финансиране на ново списание за разузнаване може да действа като прикритие за руските разузнавателни служби
Гардиън пък публикува история за вероятна агентка на ФСБ в Кеймбридж, на която генерал Флин, който е толкова тъп, колкото и глупав, се бе подписал "генерал Миша", руската дума за Майк.

С пълното знание както на Доналд Тръмп, така и на Владимир Путин, "генерал Миша" продължава своята "обиколка на Европа" със срещи както в Европа, така и в ЕС, обсъждайки как може да бъде насочена руската пропаганда в техните страни, за да повлияе на изборите. 
По-точно, Флин е видян с ръководителя на крайнодясната партия в Австрия. Този човек беше поканен от Доналд Тръмп за встъпването му в длъжност, както и с други руски съюзници, които дойдоха да се срещнат със сътрудниците на "Тръмп-Русия" в "Тръмп тауър" и, които бяха подпомогнати от руския ботнет и руската пропаганда, като Марин льо Пен и Найджъл Фараж.
Според американски и британски източници, цитирани от вестник "Гардиън", директорът Коми има преки и неопровержими доказателства, че кампанията на Доналд Тръмп е сключила

споразумение с Русия

 Това се отнася и до твърдението, че сървърът на Алфа банк плячкосва  базирани данни, за да насочва руската пропаганда. Останалата част от тези доказателства, за които мога да говоря днес,  включват обсъжданията на генерал Флин с руските шпиони и крайно десните от ЕС относно това как биха могли да използват подобна технология, за да проникнат и да насочат руските „активни мероприятия“ в собствената си страна.
Как Magax3 Pac, "Microchip" и руският ботнет работиха директно с Доналд Тръмп и Майк Флин под егидата на руското разузнаване
Ако Петър Чаянов (едно от многото му имена) е хакерският злодей на "Тръмп-Русия, то Уикилийкс всъщност е предал SSL ключовете на Чаянов и следователно на Путин. Това означава, че руският диктатор може да вижда IP адресите на всеки, който чете Уикилийкс (полезен с насочването на пропагандата към определени ключови групи, тъй като се вижда какви текстове и новини четат), както и IP адресите, използвани сега или в миналото от всички „донори“ на Уикилийкс предоставяли пари или секретна информация. Това означава, че Путин може да изнудва представители на американската армия и от други ключови администрации, за да станат негови шпиони.

Тъй като Съветът за национална сигурност вече посочи Уикилийкс като „руски правителствен играч“ защото Чаянов притежава SSL ключовете и сървъри за Уикилийкс, Съветът вече е наясно, че руското правителство е пробило държавните бази данни за гласоподавателите. 
Vertica е използвала данните и е била наясно с поведението на гласоподавателите, чиито данни са откраднати и е можела да повлияе така че да бъде повлияно в негативна посока гласуването за Клинтън.

След това, разполагайки с точните данни, кампанията "Тръмп" е можела внимателно да бъде прицелена към различните групи гласоподаватели. Това стана със създаването на фалшиви новини, получавани от руски източници. Агентите на влияние на Русия, използвани за разпространението на тези фалшиви истории „Спутник“, както и "ботнет", създаден от Microchip. Microchip са руски агенти на влияние, които създадоха групата про-Тръмп тролове през  2015 година. 
Освен фактическите ботове, базирани на ключови думи, руският ботнет на Microchip използва  реални хора и специални hashtags, за да прокара съобщенията си. 

Кампанията на Тръмп създаваше фалшиви новини по поръчка 

Туитър акаунта на Майкъл Флин и на неговия син бяха заличени заради публикуване на фалшиви новини. В Туитър той използва същите точни hashtags, както и тиражира публикуваните от Уикилийкс откраднати от Демократите материали. 
С Флин в Тръмп тауър работи и Гуидо Ломбарди, който описва себе си като собственик на недвижими имоти, но чиято основна задача е да проведе неофициална медийна кампания, предимно в социалните мрежи, с цел да умножи посланията на Тръмп. Ломбарди разработва множество сайтове и страници във Фейслбук на групи от привърженици на Тръмп като "Мотористи за Тръмп", "Латиноси за Тръмп" и "Ветерани за Тръмп".
"През юни 2015 г. казах на Доналд:"Бих искал да помогна". Но не мога да работя директно за кампанията, затова ще се погрижа за неофициалните медии. Аз ще се грижа за учениците. Ще се погрижа за мотоциклетистите. Аз ще се погрижа за всички луди ... Няма официална връзка, така че няма отговорност", разказва Ломбарди.

До края на кампанията Ломбарди успява да създаде и да обучи около 500 онлайн групи, управлявани от мрежа от доброволци. 
Някои от групите, цитирани от Ломбарди, са събрали повече от 100 000 "харесвания" във Фейсбук.
Но почакайте, има и още: Ако проследим тези групи, ще видим как руската тролска ферма пуска измислените си истории по света и на различни езици. Едни и същи тролове работят в „Подкрепа за Тръмп", "Брекзит", "Виктор Орбан" и "Найджъл Фарадж", както и "Марин Льо Пен".

Източник: patribotics.blog
Превод: Faktor.bg