С опорни точки БСП поведе битка срещу АБВ

Столетницата разчита на компромати, за да дискредитира противника си вляво

 

От централата на БСП изтекоха нови опорни точки, срещу опасния играч вляво – АБВ. Те са разпратени до верните  ръководства на червената партия в страната, както и до важни функционери и политически анализатори, с цел „по-координирано да се противодейства на отцепниците”. Указанията са предназначени и за подходящите медии, чрез които се излива пропагандната кампания срещу хората на Георги Първанов, дръзнали да тръгнат срещу „Позитано” 20 с втора лява листа. 

Според източника на Faktor.bg новите опорни точки са активирани от края на януари и вече се прилагат тотално.  Този път всички следи къде точно са произведени са старателно прикрити и заметени, но съвсем не е изключено авторът им отново да е скандалната пиарка Моника Станишева. На няколко пъти чрез осветяване на нейни мейлове стана ясно, че тя и нейната компания са автори на манипулативни компромати срещу ГЕРБ и Бойко Борисов. Този път стрелите са насочени към АБВ, което разтресе левицата.

- Когато се дебатира в обществото, на срещи или по медиите появата на новата лява алтернатива трябва да се акцентира върху въпроса –  дали са социалисти или социалдемократи, ще правят ли нова лява партия, да се търси ясен отговор. 

- Да се вземат изявления от всички участници при създаването на АБВ преди две години, като публично отговорят дали това е била идеята за тази формация и не подменя ли сега Първанов първоначалния замисъл. 

Основното внушение, което трябва да се набива е, че Първанов и хората му са предатели и са тръгнали срещу БСП в решаващ за нея момент – евроизборите. 

 - Интересува ги само властта, а всичките им тези и претенции са несъстоятелни и изпълнени от ръководството на БСП.  

- Персонално за бившия президент да се акцентира, че е създател на продукта „Борисов”, а отношенията между двамата продължават да бъдат много близки и до днес. 

- Първанов е избран с гласовете на ДПС. Станишев е получил партията на Доган като наследство от политиката на Георги Първанов. Самият Първанов години наред е бил зависим от ДПС, а сега обвинява в същото Станишев.

- Да се стартира дебат за втория мандат на Георги Първанов като президент. Първият е успешен, но вторият се поставя под съмнение. Много са въпросителните, на които Първанов отказва да отговаря.

- Да се направи нов прочит на събитията около падането на правителството на Жан Виденов и отказа да бъде съставено второ социалистическо правителство. Първанов е предал партията си още преди 17 години и митът за 4 февруари 1997 г. трябва да бъде разбит. Да говорят министри и партийни функционери от този период, които са били изолирани и отстранени от Първанов и Николай Добрев. 

- Да се припомнят  стари публикации за любовните афери на Първанов, съмненията, че има тайни сметки и офшорни компании,  ловните му истории.

- При коментирането на тези теми да се избягват имената на Доган, Алексей Петров, Манджуков, Валентин Златев. 

- За Румен Петков  да се припомнят историите с фонтана в Плевен. Имало е запис на кабелна телевизия, да се потърси и, ако може да се излъчи. Хората са забравили за старите му афери, защо е арестуван, какви са връзките му с ПЧБ и делото „Акрам”. Да се припомня, провалът му като министър на МВР, Станишев го отстрани  именно заради съмнения за корупция,  нерегламентираната му среща с братя Галеви,  как се появи прякорът „Запалката”. 

- Да не се намесват имената на Маджо – Младен Михалев и Камен Пенков.

- За Калфин позицията трябва да е ясна и категорична - предател и ренегат, три пъти е предавал БСП, реанимирането му в партията е било грешка, но по настояване на Първанов. Без БСП успехът му на изборите за президент е бил невъзможен. Мит ли е, че той е най-успешният български евродепутат, кой го наложи, питат в опорните точки стратезите на обществената пропаганда срещу АБВ.

В указанията е подчертано, че за провеждането на тази пропагандна стратегия да се дава думата на явни критици на Първанов, Румен Петков и Калфин, хора, с които от години те са в конфликт. Като подходящи за целите на столетницата са посочени имената на 10 общественици. Повечето от тях са от десния спектър и през годините на прехода са водили лични и политически битки с хората от АБВ. Вероятно не е случайно, но повечето от тях вече са забъркани най-вероятно без да подозират в горещата тема.

Ако опорните точки за битка с АБВ бъдат внимателно анализирани, ще се види, че през последните две седмици много от тях са вече перфектно реализирани в близки до управляващи медии и са се превърнали в основни тези за атака на политическата върхушка около Сергей Станишев. Открит остава въпросът, защо БСП години наред мълча за гафове на Първанов и Петков, а сега ги включва в арсенала си за саморазправа.

За първи път скандалът с опорните точки на БСП за пропаганда и манипулация на обществото, лъснаха през ноември миналата година. Тогава изтекоха указания как да бъдат представени като лумпени, платени и симуланти участващите на протестите срещу правителството младежи. По-късно пък публично достояние станаха опорни точки, писани от съпругата на Сергей Станишев (виж ТУК) още през 2009 година. Целта им е била как медийно да се разбива и компрометира политиката на ГЕРБ.