Цачева заплаши Миков: Ще съжалявате!

Грандиозен скандал се развихри по време на петъчния парламентарен контрол. Преди да започнат въпросите към министъра по еврофондовете Томисла Дончев, Корнелия Нинова и Михаил Миков от Коалиция за България нападнаха председателя на парламента Цецка Цачева за това, че министрите системно отсъстват в петък и не могат да им бъдат зададени въпроси от страна на опозицията.

 

Нинова потърси земеделския шеф Мирослав Найденов. "Знам че господин найденов има много спешна работа да гони продавачите на царевица от плажа, но между две гонки го помолете да намери време и за парламента", беше лаконична Нинова. Цачева гарантира за министъра, че следващия петък ще бъде на линия. Бившият вътрешен министър от тройната коалиция Михаил Миков по примера на Корнелия Нинова също взе думата за процедура. Той обвини заместника на Цачева Павел Шопов, който миналата седмица води парламентарния контрол, че е прикрил вицепремиера Симеон Дянков.

"Г-н Шопов каза, че финансовият министър е в отпуска. Какво прави в отпуската си с правителствения хеликоптер в Берковица и във Видин", попита реторично народният представител от Видин Михаил Миков. Той поиска от Цецка Цачева министрите да дават обяснение какво правят конкретно, когато не са на редовния парламентарен контрол. тя на свой ред го контрира, че по време на тройната коалиция министрите също не са давали отчет. "Ще съжалявате, ако извадя документите от бившото Народно събрание!", заплаши парламентарният шеф бившия вътрешен министър. 

{fcomment}