Царисти обвиниха Кунев за ренегат и номад

Жълтата партия НДСВ наруши днес политическото мълчание и отправи с нарочна декларация остри стрели към доскорошния си кадър Меглена Кунева, обвинявайки я в ренегатщина.

Пазителите на царската партия настояват Кунева незабавно да помоли всички онези членове на партията „България на гражданите”, които са общински съветници и са спечелили своите постове с листите на НДСВ, да напуснат общинските съвети, за да отидат там хората, проявили не по-слаби качества, но и лоялност, и принципност. Така тя ще помогне да се върне фундаменталният смисъл на демокрацията – представителството на гражданите.

Надяваме се, че Меглена Кунева като председател на една от новосформираните партии, силно натоварена с очакванията за почтеност и уважение към гражданското начало, ще бъде последователна. В противен случай ще приемаме нейните заявки като обикновено лицемерие, експлоатиращо недоинформираността на българските граждани, се казва още в декларацията. Царистите предупреждават Кунева да се откаже навреме от методите на политическото номадство, а според тях благодарение точно на тези порочни практики днес оцелява и правителството на Борисов.