В разгара на кризата депутати хвърлят луди пари за лъскави коли

Герберите заложиха на германските коли,  колегите им от БСП - фенове на джиповете.

Само няколко дни, след като излязоха във ваканция вкупом народните представители започнаха трескаво да обикалят автокъщите. Консултанти в бранша обясниха пред Faktor.bg, че това е нормална тенденция. „По традиция през лятото цените на новите автомобили падат, тъй като клиентите намаляват и се правят атрактивни промоции, за да бъдат привлечени повече купувачи”, обясни Костадин Кирилов, който работи като продавач-консултант в автосалон на „Тойота”. Последната клиентка на Кирилов е била червената депутатка Емилия Масларова, която захвърли поостарелия Хюндай и яхна чистак нов джип Land cruiser. За луксозното возило бившата социална министърка се е изръсила точно със 78 660 лв. Колегата й от тройната коалиция Асен Гагаузов, който е разследван, както и самата Масларова за престъпления по служба, не остана по-назад и също заложи на джиповете.

Бившият шеф на Регионалното развитие и благоустройството е горд собственик на нов Мицубиши Паджеро за „скромните” 68 бона. В парламентарната група на ГЕРБ не останаха по-назад и също решиха да сменят автопарка си. Диан Червенкондев от управляващата партия е завел трима свои колеги в представителства на Ауди в София. Народният представител е фен на марката и горещо я препоръча на зам.-председателя на НС Анастас Анастасов. Шефът на Комисията по сигурност и вътрешен ред заряза вехтата Шкода Фабиа, която заради служебния превоз сложи на трупчета още през 2009 г., и се качи на 24-каратово Ауди А6 2.0 TFSI  за 75 000 лв. с всички екстри.

В редиците на ГЕРБ депутатката от Търговищкия избирателен район също смени возилото си и почти подари Пежо 305 от 90-те години за 300 лв. В момента тя пътува с BMW X3, за което по пазарни цени е дала около 40 000 лв.
Най-вероятно има и други депутати, които обичат да харчат пари за скъпи возила и да пилеят парите от хартиените пликове за какви ли не глезотии.

Управляващи и опозиция се кълват пред камерите от парламентарната трибуна докато след това доволно обядват кюфтета на една маса в парламентарното барче (централно срещу тоалетните в мазето на НС – б.а.) В същото време народът гладува, цените скачат шоково, а кошницата става все по-празна. Италианските депутати, френският премиер и президент тази година си намалиха чувствително заплатите. Посланието им бе отправено към цяла Европа и гласеше простичката дума: „Пестете”!

Въпреки перманентните шовинистки подсвирквания, че сме били винаги в Европа и че не трябвало да ни броят за втора ръка хора, очевидно нищо не се е променило кой знае колко. Последният пример беше гласуването на президентския бюджет. Министерският съвет вместо да намали парите за администрация на Росен Плевнелиев, както например спря бюджета на Първанов, трезорът на „Дондуков” 2 беше напълнен с допълнителен милион. Дори на фона на милиардите в бюджета, подобни гафове стават все повече и повече и трупат единствено негативи, както за ГЕРБ, така и за опозицията им.