Вестник Дума, Крим и кристалната мечта на Корнелия

Светослав Пинтев

В. „Дума“ взе да ми става най-любимото издание, изобщо не се шегувам. Нищо друго не ме развеселява така, а доброто настроение е архиважно, както се изразяваше покойният другар В. И. Ленин.

На последния бисер там се смях от сърце,  на моменти виех.

Е,

с пристъпи на гадене

Но няма пълно щастие, както е добре известно.

 Другарите продължават да си късат ризите заради книгата „Бягство от Крим“ на Светослав Нахум и да се кълнат във верноподаничество на путинска Русия, която самите  руснаци все по-често определят като небивало зло, най-меко и деликатно казано. Ама това чугунените глави ще го разберат със закъснение, когато режимът на Путин започне да се срутва неудържимо.

Продължават нашите другари да  възхваляват позора на Съюза на българските писатели, събиращ подписка срещу произведението на свой член, дръзнал нагло да нарече путинска Русия „агресор”. Съюз, който забърка срамен дипломатически скандал с Украйна. 

Кириак Стефчов е имал повече достойнство от това гнездо, така си мисля.

Нищо чудно, че действат така, нали шефът на Съюза е един от тях, един от Националния съвет на Партията, която не спря да провежда

антибългарска политика

И всячески да се опитва да унижи България със слугинското  си поведение към Кремъл. Дори там да седи човек, финансиращ неонацистките и неофашистки движения в цяла Европа, докато страната му, разполагаща иначе с несметни богатства,  е в окаяно състояние.

Този път по темата във вестника се изявил някакъв другар от Лондон, който ни убеждава, че Крим е руски, защото Никита Хрушчов се напил и го дал на Украйна, а не е трябвало да прави така. Доста сериозна теза, но за партийно събрание.

Хрушчов може и трябва да се заклеймява по партийните закони, нали той развенча сталинизма, „гад фашистка”, такова им е мисленето. 
И върху него е стоварена естествено

вината за Крим, че и за „Бягство от Крим“

Авторът се позовава на една популярна измишльотина, създадена точно като за пропагандатори.  Тези хора просто не познават историята дори на така любимия си СССР, но пък обичат да пишат за нея.

Хрушчов може да се е напил, затова ни най-малко не споря, даже има доказателства, че се е напивал много пъти, а Сталин го е карал да танцува в това състояние на дачата си, но има една друга малка подробност.

Авторът в „Дума“ е пуснал прекрасно факсимиле от Указа на Върховния съвет на СССР, с който Крим се предава на Украинската СССР, не знам какво си мисли, че доказва с това…. Освен законното право на Украйна да владее полуострова, което е неоспоримо именно заради този Указ. 
И Руската федерация никога не го е оспорвала до вероломното нападение, наричано от нашите прекрасни другари „референдум“. Типичен пример за

новоговора на комунистическите и нацистките старообрядци

Аншлусът на Австрия също е благородно дело по тази социалистическа и националсоциалистическа логика, както отбелязах неотдавна.
Бесепарите сякаш стигат до върховна наслада от всеки подобен документ на  висшето ръководство на Тюрмата на народите. Нямаше да е лошо и да ги четат, може  да им хареса. 

Там черно на бяло е написано  кой е начело на държавата, наречена СССР в деня на обнародването на указа - 9 март 1954 г . И това не е Никита Хрушчов, той още не е застанал на върха. Мит е, че това лице предава Крим на Украйна. Той все още не се е утвърдил и положението му е нестабилно, въпреки че малко преди това е поел ръководството на партията от Маленков. Апаратните игри предстоят и той не прави никакви излишни движения. Никакви.

Та  този документ е подписан от

Председатель Президиума Верховного Совета СССР К. Ворошилов

И секретар- еди кой си.

Какво по ясно от това... Държавен глава по съветските стандарти. Оставам го на руски, за да го разберат другарите. Но няма да зацепят и така, защото сталинските калъпи са наистина стоманени. Толкова ли не вярвате на указите на СССР,  другари?
Хитрият Никита изобщо не се е обадил на заседанието през февруари, нито има каквито и да било свидетелства да е играл някаква роля при вземането на решението, освен че си е вдигнал ръката да гласува заедно с цяла сюрия отговорни другари.  Апаратните игри предстоят и на него му е важно да вземе цялата власт.  И в никакъв случай не би рискувал с налагането на подобно решение, което би го компрометирало, ако е негова идея. 
Климент Ворошилов, апропо, е украинец.  Ала на върха на Русия и СССР руснаците са много, много  малко. 

Доскорошният „директор” на Съветската армия Ворошилов казва в началото:

"Другари! Днес трябва да обсъдим въпроса за съвместното предложение на Президиумите на Върховните съвети на РСФСР и УССР за предаването на Кримска област от състава на РСФСР в състава на УССР. Има ли някакви други предложения?"

"Не" и "Приема се", в един глас казват  членовете на президиума, както си е по съветска традиция. Гласуват… Той им  дава армейска команда да станат прави. Готово…

Указът е факт

Чудесно се знае заради улесняване работата на кой обект на социалистическото строителство  става прехвърлянето. Това са подробности, с които няма да ви занимавам, защото нямат значение днес, ала всеки може да се разрови и да го научи, ако иска да знае за СССР повече от малоумните заклинания на КПСС.  А авторът на „Дума” се позовава на слуховете, че Никита на осмомартенски запой обещал на украинките да ходят на плаж в Крим. Нищо, че въпросното заседание е на 19 февруари.

"Другари, по географски и икономически съображения предаването на Кримска област в състава на братската Украинска република е целесъобразно и отговаря на общите интереси на съветската държава", заявява Михаил Тарасов, председател на Президиума на Върховния съвет на РСФСР.

Хрушчов ли е виновен, другари?

Ала в „Дума” си знаят, че той е враг, това е.

Дори за издание под върховенството на Корнелия Нинова това е прекалено  нелепо.

Четох впрочем, че тя се кани да ходи на сватба на на племенницата си в Англия. Не в Крим. И правилно, ако видите в сайтовете за видеосподеляне какви кадри пускат руснаците, отишли на почивка на полуострова, какво говорят за адските условия, поднесени там от Кремъл, ще ви настръхнат косите. Да не ви казвам какво мислят местните…

От Англия е и този другар, написал статията.

Що бе, другарю от Лондон, защо не пишете от Крим? Защо не живеете там, а в Англия?

Кристалната мечта на Корнелия, а и на всички подобни другари, явно е те да са в Англия, ние да сме в Крим или в путинистка България, и да ни командват дистанционно. Както правят някои путинистки кметове и най-главните пропагандатори на режима на Путин, апропо.